EU godkender Brøndby-virksomheds plan om milliardopkøb

EU-Kommissionen giver tilladelse til, at industrivirksomheden NKT A/S opkøber konkurrent for milliardbeløb.

Europakommissionen har godkendt, at det danske selskab NKT A/S og kabelproducenten AAB Cables, der producerer højspændings- og offshorekabler, slår sig sammen.

Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse mandag aften.

Inden der er blevet givet grønt lys til opkøbet, har kommissionen set på, hvilke konsekvenser det vil have for konkurrencen, at en konkurrent fjernes.

Det er ikke kommissionens opfattelse, at NKT's opkøb vil reducere konkurrencen på markederne for højspændingskabler og kabeltilbehør væsentligt. Der vil fortsat være en række stærke konkurrenter, blandt andet fra Asien lyder det.

- Kommissionens undersøgelse viste navnlig, at konkurrenter fra Asien, såsom LS Cables og Sumitomo, for nyligt med succes har fået adgang til markedet. Disse virksomheder er nu med til at fremme og sikre konkurrencen på markederne for højspændingskabler og kabeltilbehør, skriver kommissionen. 

To selvstændige selskaber

I anledningen af opkøbet har bestyrelsen foreslået, at selskabet udskilles fra moderselskabet i et selvstændigt børsnoteret selskab, ligesom NKT Holdings andet store ben, rengøringsudstyrsproducenten Nilfisk, skal stå på helt egne ben.

- Det baner også vejen for at opsplitte vores holdingselskab i to selvstændige børsnoterede selskaber, som bliver blandt de førende i deres respektive industrier, fortalte bestyrelsesformand Jens Due Olsen, da det blev annonceret i september sidste år.

- Vi forventer, at begge tiltag skaber værdi for vores aktionærer på både kort og længere sigt, sagde han.

Hvordan opsplitningen mere præcist kommer til at ske, vil blive offentliggjort, når købet er endeligt gennemført.