Brøndbyfans boykotter lokalderby hos FCK: Forholdene er for dårlige

To af Brøndby IFs store fangrupper har valgt at boykotte fra det kommende københavnerderby mod FCK. Forholdene for udebaneafsnittet er for dårlige, lyder det.

Der bliver tilsyneladende ikke mange Brøndbytilhængere på lægterne til det næste New Firm-brag i Telia Parken mellem FCK og Brøndby IF.

På grund af uenigheder mellem de to klubber inddrog FC København i første omgang billetter til Brøndbys fans til næste uges topkamp i Parken.

Klubberne blev efterfølgende enige om et billetsalg, men nu ser det alligevel ud til, at Superligaens nummer et og to kommer til at mødes uden særligt mange blågule tilhængere.

Brøndby-fangrupperne Brøndby Support og Alpha boykotter nemlig kampen på grund af utilfredshed med udebaneafsnittet.

quote De nuværende forhold, vi bliver budt i Telia Parken, ganske enkelt ikke er acceptable, hvorfor vi ikke møder op til kampen

Erklæring fra Brøndby Support og Alpha

Det skriver Brøndby Support på deres hjemmeside i en erklæring, der også er underskrevet af fangruppen Alpha.

- Desværre er forholdene til kampen den 19. februar ikke blevet forbedret, og derfor bliver vi nødt til at stå ved det, vi har sagt siden april 2016: At de nuværende forhold, vi bliver budt i Telia Parken, ganske enkelt ikke er acceptable, hvorfor vi ikke møder op til kampen.

- Det ville koste os fans over en kvart million kroner alene i udgifter til billetter for at stå i et afsnit, hvor vi ikke kan give vores spillere den vokale og visuelle opbakning, som er et derby værdigt, og det ønsker vi ikke at støtte op omkring, lyder det. 

Brøndby IF: Fans kan stadigvæk købe billetter

På klubben på Vestegnens egen hjemmeside slår klubben fast, at man trods udmeldingen om boykot fortsat har planer om at sælge billetter til Parkens udebaneafsnit til de af Brøndby IFs fans, der måtte ønske at se kampen fra tribunen.

I søndagens udgave af avisen BT har 11 af superligaklubbernes officielle fanklubber givet sin mening om, hvad der er ligaens dårligste udebaneafsnit. Af de 11 klubber svarer otte, at det er udebaneafsnittet i Parken. 

Se TV 2 Lorrys tidligere omtale af sagen her