Brøndby vil veksle mellem systemer fra kamp til kamp

Brøndby spillede 4-4-2 i sejren over Hobro, men træner Thomas Frank lægger sig ikke fast på et system.

Foto: TV 2 Lorry

Gennem fem halvsæsoner har Brøndby-træner Thomas Frank sværget mest til spilsystemet 4-3-3, men i søndagens hjemmesejr over Hobro på 1-0 så man holdet stille op i en 4-4-2-formation.

Det gav plads til angrebsduoen Teemu Pukki og debutanten Kamil Wilczek med førstnævnte i en mere fri rolle, hvor han ofte trak tilbage i banen.

- Man kan kalde det 4-4-2 eller 4-2-3-1, alt efter om Pukki falder lidt ned. Men vi forsvarer i hvert fald i en 4-4-2. Det har vi gjort i halvdelen af træningskampene og ellers spillet 4-4-3. Vi kommer til at veksle mellem begge systemer, siger Thomas Frank.

Han vælger formation fra kamp til kamp ud fra flere parametre.

- Det kommer an på modstanderen og hvilke spillere, vi har til rådighed, og hvordan vi skal lukke modstanderen ned.

- Selv om det kan lyde mærkeligt, står vi stærkest defensivt i en 4-3-3, fordi vi har tre centrale spillere, siger Frank.

I efterårssæsonen scorede Brøndby blot seks gange i ni hjemmekampe, men mod Hobro så Frank tegningen til lysere tider hos offensiven.

Mens Wilczek scorede sejrsmålet, kom Pukki til flere gode forsøg, når han tog sagen i egen hånd og afsluttede fra positioner lige uden for straffesparksfeltet.

Thomas Frank ser potentiale i samarbejdet mellem de to angribere, der kan kommunikere på italiensk.

- Jeg ved ikke, om det gavner (at de begge taler italiensk). Jeg håber bare, de kigger ordentligt på hinanden i forhold til løb og bevægelser, og der så jeg nogle af de rigtige ting, siger træneren.

Brøndbys næste ligakamp er ude mod Sønderjyske på søndag, men allerede onsdag spiller klubben pokalkvartfinale mod Skive.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik