Brøndby taber i Parken efter hård fight

Daniel Agger måtte udgå tidligt med en skade, da Brøndby tabte ude til FCK. Presset stiger på Thomas Frank.

FC København spillede sig tættere på FC Midtjylland i toppen af Alka Superligaen. Mens presset stiger på Brøndby-træner Thomas Frank oven på endnu et nederlag.

Det er den overordnede konklusion efter søndagens derby i Telia Parken, hvor FCK vandt 3-1 over et afbudsramt Brøndby-hold, der tilmed fik Daniel Agger skadet.

Og så kan man mene nok så meget om, at Brøndby spillede en godkendt kamp og egentlig var tættest på at leve op til sit potentiale, mens FCK-forsvaret nok burde en tur til eftersyn.

Tabellen fortæller, at FCK på andenpladsen har 38 point for 20 kampe, mens Brøndby fortsat er nummer fem med 28 point.

Et point i tre ligakampe får presset til at stige på Brøndby-cheftræner Thomas Frank, der onsdag også måtte se sit hold ryge ud af pokalturneringen efter et 2-4-nederlag til Sønderjyske.

Kampen foran 31.223 tilskuere i et stemningsfyldt Telia Parken blev forsinket med små 10 minutter, da nogle tilskuere fyrede et par drønende kanonslag og romerlys af.

Udesvage Brøndby måtte på grund af karantæne undvære Johan Elmander, Thomas Kahlenberg, Christian Nørgaard og Dario Dumic, og efter tre minutters spil sad man med en fornemmelse af, at det kunne blive en lang dag for gæsterne.

På det tidspunkt havde Ludwig Augustinsson banket et frispark på overliggeren, og kort tid efter måtte Brøndby-målmand Lukas Hradecky redde et forsøg fra Daniel Amartey.

Brøndby fik dog spillet sig op i første halvleg, selvom FCK som ventet havde bolden mest.

Efter en halv time blev gæsterne imidlertid markant svækket, da anfører Daniel Agger måtte lade sig udskifte med en skade, hvis omfang var svært at vurdere fra tribunen. Han blev erstattet af Alexander Szymanowski.

10 minutter forinden havde FCK lavet et svenskerbytte i midterforsvaret, da en skadet Mikael Antonsson blev erstattet af Per Nilsson.

Med holdets rygrad ude fik Brøndby alligevel tilkæmpet sig to kæmpechancer mod slutningen af første halvleg mod det usikre FCK-forsvar.

Først sendte Ariel Nunez en friløber forbi mål, og lige før pausen reddede FCK-målmand Stephan Andersen, da en anden Brøndby-angriber, Teemu Pukki, var alene igennem.

Lige før Pukkis afbrænder havde Daniel Amartey bragt FCK foran 1-0 med et drøn af en firsttimer.

Et meget flot mål, der samtidig var ghaneserens første for FCK i Alka Superligaen.

Hvis Brøndby-spillerne gik slukørede til pause, så fik de hurtigt bearbejdet skuffelsen.

Et minut inde i anden halvleg sprintede Alexander Szymanowski af sted i højre side og sendte et indlæg ind til Teemu Pukki, hvis afslutning blev blokeret. '

Returbolden endte hos Ariel Nunez, som sørgede for 1-1-udligningen.

Et overraskende Brøndby-point lurede, men kun i fem minutter.

Frederik Holst formåede slet ikke at dække Nicolai Jørgensen op ved et hjørnespark, og sidstnævnte headede 2-1-scoringen ind bag Lukas Hradecky.

Brøndby gav dog ikke op, og Stephan Andersen, kåret som FCK's bedste, måtte levere en god redning på Martin Ørnskovs afslutning.

Kort før tid drev FCK-anfører Thomas Delaney gæk med Brøndby-forsvaret, inden han med en smuk afslutning cementerede sejren.

FCK, der er seks point efter førende FC Midtjylland, må nu afvente resultatet af midtjydernes kamp hjemme mod Esbjerg senere søndag aften.