Brøndby-kvinder slår Varde og tager pokalguldet

Brøndbys kvinder blev forsinket af kø på vejen til Varde, hvor favoritterne alligevel viste klassen med en 3-1-sejr.

Fodboldkvinderne fra Brøndby nappede fredag pokaltitlen for tiende gang i klubbens historie.

Det blev en realitet, da 3F Ligaens tophold på udebane slog Varde med 3-1.

Kampen blev udsat med en halv time til 15.30, da Brøndbys spillerbus holdt i kø på turen til Vestjylland. Her var det blandt andet en andefamilie, der forsinkede spillerbussen.

Den lange bustur påvirkede nu ikke storfavoritterne det mindste i kampens indledning, hvor det hurtigt blev både 1-0 og 2-0.

Succesfuld kombination

Efter bare fem minutter udnyttede Simone Boye Sørensen nogle løse markeringer i Varde-feltet og sparkede Brøndby på 1-0.

Nanna Christiansen øgede kort efter til 2-0, da hun kombinerede med Nicoline Sørensen og med en flad afslutning sendte bolden ind ved den fjerne stolpe.

På det tidspunkt kunne man frygte, at Varde ville ryge ind i en regulær øretæve. Tidligere på sæsonen slog Brøndby Varde med både 8-0 og 10-0 i 3F ligaen.

Sådan gik det dog ikke, og især Vardes Solveig Andersen fik et par gode muligheder på kontraangreb.

Vardes chance gik galt

Kort før pausen fik Varde-angriberen en stor chance, da Brøndbys Rikke Sevecke lavede en skidt tilbagelægning. Solveig Andersen opsnappede bolden, men alene med Brøndbys målmand gik det galt.

Varde-spilleren ville tage et træk forbi keeperen, men bolden sprang fra hende og løb ud over baglinjen.

Efter en times spil gjorde Nicoline Sørensen det til 3-0 for Brøndby, da hun på kanten af Vardes straffesparksfelt drejede rundt om sig selv og lagde bolden ind ved stolpen.

Brøndby havde gode chancer for at øge føringen, men også Varde kom til nogle fine muligheder.

I overtiden lykkedes det Laura Bahl at pynte på resultatet, da Solveig Andersen fik raget bolden til sig. Bolden blev trillet bagud til Bahl, der elegant lobbede den i mål til 1-3.

1438 tilskuere var mødt frem til finalen i Varde, hvor regnen til tider silede ned.