Brøndby fraråder fans at rejse til FCN-kamp

FC Nordsjælland vil ikke sætte sikkerhedsnet op foran udebaneafsnit, og derfor vil Brøndby ikke tage ansvaret.

Når Brøndby gæster FC Nordsjælland 30. august, kan det meget vel blive uden den sædvanlige opbakning fra et væld af medrejsende fans.

De to klubber har ikke kunnet nå til enighed om, hvorvidt der skulle opsættes et sikkerhedsnet mellem banen og afsnittet til udebanefansene, og derfor vil Brøndby ikke stå som ansvarlig for et udebaneafsnit.

- FC Nordsjællands valg betyder, at vi har frasagt os et udebaneafsnit til den pågældende kamp og således ikke ønsker at påtage os det formelle, objektive udebaneansvar i forbindelse med opgøret på Farum Park 30. august, skriver Brøndby på sin hjemmeside.

- Som konsekvens kan vi desværre heller ikke opfordre vores fans til at tage til Farum Park og støtte os mod FC Nordsjælland, da vi grundlæggende finder det problematisk, at man som besøgende klub har ansvaret for et afsnit, hvor man absolut ingen indflydelse har på rammerne og den sikkerhedsmæssige afvikling.

Klubberne har i et stykke tid været i dialog, men det har ikke mundet ud i enighed.

- FC Nordsjælland har efter en ellers fin og konstruktiv dialog som hidtil eneste klub besluttet ikke at sætte et net op foran udebaneafsnittet på Farum Park forud for kampen, kan man læse på Brøndbys hjemmeside.

- En beslutning, den som arrangerende klub er i sin gode ret til at træffe. En beslutning, som vi må respektere.

Hos Nordsjællænderne har man da heller ikke i sinde at bøje sig for Brøndby, og FCN har Divisionsforeningen i ryggen. På klubbens hjemmeside skriver FCN:

- Begge klubber har været i en fælles dialog med Divisionsforeningen om muligheden for at fraskrive sig det objektive udebaneansvar. Det er dog ikke muligt ifølge de gældende regler på området, hvilket Divisionsforeningen har meddelt begge klubber.

Endnu har Brøndby dog ikke helt opgivet at finde en løsning med FC Nordsjælland til kampen:

- Vi vil naturligvis fortsætte dialogen med FC Nordsjælland og Divisionsforeningen i de kommende dage, ligesom vi har tilbudt vores assistance med kontrollører, såkaldte "spottere", der kan assistere hjemmeholdets sikkerhedspersonale med kampafviklingen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere