Brøndby-ejer køber sig ind i Bjarne Riis' cykelprojekt

Jan Bech Andersen har for et "betydeligt millionbeløb" købt sig ind i ejerkredsen hos Bjarne Riis' cykelhold.

Rigmanden Jan Bech Andersen har i flere år været kendt som hovedaktionær og økonomisk redningskrans i fodboldklubben Brøndby. Nu kaster han sig også ind i cykelsport.

Brøndby-ejeren har købt en tredjedel af aktierne i Bjarne Riis og Lars Seier Christensens koncern, Riis Seier Denmark, som står bag cykelholdene Veloconcept og Veloconcept Women samt andre cykelrelaterede aktiviteter.

- Cykelsport og cykling er en stor passion for mig, siger Jan Bech Andersen i en pressemeddelelse fra koncernen.

- Derfor har jeg med stor interesse fulgt med i opbygningen af koncernen, og jeg synes, at Bjarne Riis og Lars Seier Christensen har bygget en fantastisk spændende platform op om cykelaktiviteter.

Prisen for at købe sig ind er ikke oplyst, men Bjarne Riis siger til finans.dk, at der er tale om et "betydeligt millionbeløb".

- Det er fantastisk glædeligt, at vi får Jan Bech Andersen med ind som ejer og investor i gruppen. Det er helt sikkert med til at styrke os og sætte yderligere fart på den udvikling, vi er i gang med, lyder det fra Riis i pressemeddelelsen.

I samme ombæring skifter koncernen navn til Virtu Cycling Group. Navneskiftet rammer alle dele af koncernens aktiviteter - således også cykelholdene, som fremover vil hedde Team Virtu Cycling.

Mens kvindeholdet kører på højeste niveau, World Tour, er herreholdet endnu primært en talentrugekasse på kontinentalniveau, hvilket er cykelsportens tredjehøjeste niveau.

Med Jan Bech Andersens indtræden og økonomiske indsprøjtning er ambitionen at vokse i alle dele af koncernen. Herunder gælder også, at man med tiden vil få herreholdet op på World Tour-niveau.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere