Børn i institution ramt af meningokok: 120 skal i behandling

To børn er indlagt, og et stort antal børn og voksne skal i forebyggende behandling efter fund af meningokoksygdom på institution i Brøndby

Foto: TV 2 Lorry

To børn er smittet og ligger indlagt på Hvidovre Hospital med en sjælden meningokoksygdom, der er smitsom, og som kan være farlig. Børnene kommer fra dagistitutionen Nordstjernen i Brøndby, og samtlige børn og personale fra samme institution tilbydes nu forebyggende behandling.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at de to smittede børn har det godt igen, men for at forebygge nye tilfælde, bliver samtlige børn og voksne på institutionen altså nu tilbudt en forebyggende behandling.

Den tilbydes på Hvidovre Hospital, der fra i aftes åbnede dørene for den store gruppe børn og voksne.

Børnehuset Nordstjernen i Brøndby er ifølge kommunens hjemmeside normeret til 80 børnehavebørn og 43 vuggestuebørn. Hertil kommer så personale.

Daginstitutionen i Brøndby ligger her:

Styrelsen for Patientsikkerhed har i samarbejde med institutionen orienteret alle forældre og hele institutionens personale og opfordret til at henvende sig til Region Hovedstadens akuttelefon 1813 for at få forebyggende behandling. Det er Hvidovre Hospitals Børneafdeling, der står for at give den forebyggende behandling.

Akutberedskabet har fået ros for deres hurtige behandling af børnene. Se mere her:

04:40

To børn fra samme daginstitution Brøndby er ramt af den alvorlige og smitsomme meningokoksygdom. 120 børn og ansatte får nu forebyggende behandling.

Luk video

Læs også Region skruer op for ambulancer efter meningitis-skandale

Sundhedsstyrelsen om meningokoksygdom

Meningokoksygdom kan vise sig som meningitis (hjernehindebetændelse) eller som blodforgiftning eller som begge dele samtidig. Sygdommen skyldes bakterier, som kaldes meningokokker.

Sygdommen er sjælden og kun lidt smitsom, så der opstår derfor sjældent flere end ét tilfælde. Men da det drejer sig om alvorlig sygdom, skal man alligevel være på vagt, hvis andre i de nærmeste omgivelser har fået påvist sygdommen.

Den vigtigste forholdsregel er opmærksomhed over for sygdomstegn, da tidlig behandling er meget vigtig. Ved tidlig behandling vil de fleste blive fuldstændig helbredt. Når der forekommer et tilfælde af meningokoksygdom, vil de nærmeste kontakter blive sat i forebyggende behandling og i de fleste tilfælde også vaccineret.

Symptomer og behandling:
Meningokoksygdom kan udvikle sig livstruende i løbet af få timer. Det er derfor vigtigt at reagere på symptomer, der kan være tegn på meningokoksygdom.
Sygdommen kan i begyndelsen ligne influenza. Feberen kan indtræde pludseligt og være ledsaget af kulderystelser eller kramper. Inden for 1-2 døgn stiger temperaturen til 39-40° C. Der er ofte stærk hovedpine, kvalme, opkastninger og manglende lyst at spise og drikke. Den syge bliver døsig eller urolig, forpint og irritabel og måske uklar. Ved meningitis kan der være nakkerygstivhed, så foroverbøjning af hovedet er smertefuldt og vanskeligt

Meningokoksygdom behandles under indlæggelse på sygehus. Sygdommen kan næsten altid helbredes, hvis behandlingen indledes tidligt i forløbet. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik