11-årig fik tilbudt stoffer på sms

En mor fra Brøndby føler sig ignoreret af politiet, efter hun ved et tilfælde opdagede, at hendes 11-årige søn modtog tilbud om at købe hash per sms.

Birgitte Nielsen fra Brøndby blev noget overrasket, da hun ved et tilfælde så en sms på sin 11-årige søns mobiltelefon.

Teksten var: Hey venner, tjek det her ud. Tilbud, tilbud: To gram for 100 kroner, 10 gram for 400 kroner...

Sms'en fortsatte med flere tilbud på forskellige hashprodukter.

- Så ringer jeg til politiet, men de siger bare, at der er så mange mærkelige sms'er i omløb, og at det kan de ikke gøre noget ved. De spørger hverken ind til nummeret eller yderligere ind til det, siger Birgitte Nielsen.

Birgitte Nielsen slår derfor selv sms-nummeret op og finder ud af, at det er et taletidskort.

Sønnen, der har diagnosen ADD, har ingen interesse i stoffer og har desuden hemmeligt nummer, så Birgitte Nielsen er overbevist om, at sms'en er blevet sendt til sønnen ved en fejl.

- Senere skriver jeg rundt til hele klassen, skoleinspektøren og læreren, men ingen andre har hørt om noget tilsvarende, fortæller Birgitte Nielsen.

Birgitte Nielsen kunne dog godt tænke sig en bedre behandling, når hun kontakter politiet med noget, der kunne ligne organiseret hashhandel.

- Det kan da godt være, at det ikke betyder noget, men det undrer mig, at politiet ikke engang lader som om, at de tager det seriøst, siger Birgitte Nielsen.

Politiet har vejledt moren

Købehavns Vestegns Politi skriver i en udtalelse til TV 2 Lorry, at de naturligvis tager borgernes henvendelser alvorligt, og at det umiddelbart også er det, der er sket i denne sag.

- Da vi i forbindelse med opkaldet vejleder moren om, hvad hun skal gøre, hvis det fortsætter, og vi råder hende til at tage en snak med sønnen om den slags sms'er, der i det pågældende tilfælde ikke virker som personligt stilet mod ham, siger vicepolitiinspektør Henrik Frandsen fra Københavns Vestegns Politi.