Åbning af københavner-bro bliver udskudt igen igen

Der er igen problemer med byggeriet af Inderhavnsbroen. Denne gang er det boogiesystemet, der er vrøvl med.

Københavnere, der havde glædet sig til at gå eller cykle over den bro, der skal forbinde Nyhavn med Christianshavn, inden nytår må væbne sig med tålmodighed.

Der er nemlig endnu en gang problemer med byggeriet, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Inderhavnsbroen kan derfor ikke som først lovet nå at åbne inden udgangen af året.

- Vi må desværre se i øjnene, at broen ikke kan indvies på denne side af årsskiftet. Og med de udfordringer, der nu viser sig, kommer vi heller ikke med ny indvielsesdato, før broen er blevet gennemtestet til fuld tilfredshed, siger serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen i pressemeddelelsen.

Broen, der oprindeligt skulle have stået klar i 2013, er blevet forsinket gentagne gange. I august var det wiresystemet på broen, der skabte problemer. De problemer er blevet løst, og nu er det så det såkaldte boogiesystem, den er gal med.

Det er ellers et ifølge kommunen internationalt og professionelt ingeniørfirma med speciale i brokonstruktioner, der har designet boogiesystemet.

- Det er vores vurdering, at der er tale om alvorlige projekteringsfejl, som vil indgå i det juridiske efterspil, der følger, når broen er færdig, siger Anders Møller.

Boogiesystemet er de hjulpar, som fremfører stålbrofagene, når broen skal åbne og lukke. Systemet er underdimensioneret, og det er derfor nødvendigt at bygge et nyt og kraftigere boogiesystem.

- Vi har hele tiden fastholdt, at vi ikke vil gå på kompromis med broens kvalitet. Så når vi konstaterer i vores test, at systemet ikke er dimensioneret korrekt og derfor ikke er stærkt nok, så skal det selvfølgelig laves om, inden broen kan ibrugtages. Også selv om det medfører en yderligere forsinkelse, siger Anders Møller.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere