Trods skralde-kaos: Affaldsfirma bliver i kommune i op til to år

Brøndby Kommune har forlænget aftalen med Remondis, som flere borgere har klaget over, i 12 måneder. Andre muligheder skal undersøges i mellemtiden.

Borgere i Brøndby Kommune har klaget og klaget over mangelfuld og til tider ikke eksisterende affaldsordning.

Alligevel forlænger vestegnskommunen nu samarbejdet med Remondis, der sørger for at hente Brøndby-borgernes skrald. 

Kontrakten løber lige nu til maj 2021, og kan med den nye beslutning i byrådet fortsætte helt frem til maj 2022. Teknik- og Miljøudvalget afsøger i mellemtiden andre muligheder for affaldsordning og har blandt andet bedt forvaltningen om at undersøge, hvordan opgaven kan hjemtages. Og det kan tage tid, siger formand Vagn Kjær-Hansen til TV 2 Lorry.

- Vi har behov for tid til at etablere det. Det tager eksempelvis lang tid at producere en skraldebil, siger han og oplyser, at opgaven også kan sendes i udbud på ny, ligesom der kan blive tale om et samarbejde med andre kommuner.

Slemmere end forventet

Vagn Kjær-Hansen oplyser, at Brøndby Kommune får mange klager over Remondis. Kommunen tager klagerne alvorligt og drøfter dem med Remondis. 

- Vi håber og tror, at de retter op og fremover lever op til vores kontrakt med dem, siger han.

Udvalgsformanden siger, at der har været problemer, efter at Remondis har overtaget opgaven fra et andet firma.

- Men det har været mere voldsomme end forventet, og det kan ikke forklares med et skift, siger Vagn Kjær-Hansen. 

Hvad er det helt bestemt, at borgerne klager over?

- Borgere har oplevet, at skrald ikke er tømt til tiden og skraldemændene har været voldsomme ved skraldespandene, så de går i stykker. Andre gange kan nye folk ikke finde skraldespandene, og nogle gange er en glemt skraldespand ikke tømt den efterfølgende dag, selvom det blev lovet. 

Ingen kommentarer

I november besluttede Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk Kommuner at slå sig sammen og oprette et kommunalt ejet affaldsselskab, som skal hente borgernes affald fra starten af det nye år.

Det skete efter usikkerhed og tvivl om netop Remondis.

TV 2 Lorry har været i kontakt med den administrerende direktør i Remondis, der henviser til firmaets presseansvarlige, Pernille Andersen. Hun oplyser, at Remondis ikke har nogen kommentarer til sagen. 

Kommunalbestyrelsen vil drøfte emnet på et temamøde den 21. januar 2020, hvor politikerne vil vende muligheder, fordele og ulemper ved udbud eller hjemtagelse.