Tech-firma skaber robot, som dræber corona

I Brøndby Hallen bliver der i disse dage afholdt messe for robot- og automationsbranchen. Med på messen er blandt andet Lasse Thomsen, der har været med til at lave en robot mod covid-19.

"Robotterne kommer!"

Det kan lyde skræmmende, men måske er det meget godt. Især hvis de kan være med til at bekæmpe pandemier som eksempelvis corona.

Og det håber Lasse Thomsen.

quote Det dræber simpelthen coronabakterierne. 

Lasse Thomsen, direktør, LT Automation

Han er direktør i virksomheden LT Automation, der i tæt samarbejde med de to danske robotvirksomheder Enabled Robotics og Technicon har lavet en såkaldt desinficeringsrobot, der skal hjælpe med at bekæmpe corona. 

I dag kunne man få en forsmag på, hvad den kan. Den var nemlig med på messe for robot- og automationsbranchen, der i disse dage bliver afholdt i Brøndby Hallen.

Lasse Thomsen er direktør i LT Automation, der blandt andet har været med til at lave robotten. 
Lasse Thomsen er direktør i LT Automation, der blandt andet har været med til at lave robotten. 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

Gammel teknologi i nye klæder

Men hvordan skal den så bekæmpe corona? Jo, ser du, det er ganske enkelt, hvis man spørger Lasse Thomsen.

- Robotten kører hen til det sted, der skal desinficeres. Det kan eksempelvis være et skrivebord, et håndtag eller et tastatur, siger han og fortsætter:

- Derefter kører en lampe med UV-lys over fladerne, og det dræber simpelthen coronabakterierne. 

Det er dog ikke en ny teknologi. Ifølge Lasse Thomsen er teknologien over 100 år gammel. Men ved at sætte det på en selvkørende robot, kan det have stor effekt.

quote Mens vi andre sover, kan robotten køre rundt og gøre for eksempel klasselokaler rene, så elever kan møde trygt op dagen efter. 

Lasse Thomsen, direktør, LT Automation

Kører dag og nat

For mens UV-lampen traditionelt er blevet betjent via håndkraft, så gør automatiseringen det langt nemmere.

- Det er ikke fordi robotten er hurtigere, end hvis det var et menneske. Men fordelen er, at den kan arbejde dag og nat, siger Lasse Thomsen og fortsætter:

- Mens vi andre sover, kan robotten køre rundt og gøre for eksempel klasselokaler rene, så elever kan møde trygt op dagen efter. 

Stor interesse

Normalt tager det op mod seks år at lave en robot som denne, men ved at sætte allerede eksisterende teknologier sammen, er det lykkedes dem at lave robotten på bare ganske få måneder. 

Ideen kom, da coronapandemien ramte Danmark. Og tanken var, at det skulle være en hjælp på sygehuse, plejehjem og skoler. Men allerede nu har interessen vist sig langt større end det.

- Det har været helt overvældende. Foruden kommuner har også storcentre, lufthavne og biblioteker vist interesse for robotten. Og det er jo fordi, den kan bruges alle steder, hvor smitten er, siger Lasse Thomsen. 

- Vi håber, vi kan være med til, at færre bliver smittet. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik