Stak af fra politiet med op mod 300 kilometer i timen - har aldrig taget kørekort

En 24-årig mand fra Albertslund er ved retten i Glostrup blevet idømt 60 dages betinget fængsel og vilkår om samfundstjeneste samt en bøde på 57.500 kroner, efter han kørte vanvids-kørsel på sin motorcykel i marts sidste år. 

Her mødte en motorcykelbetjent tilfældigt en mindre gruppe motorcyklister på Holbækmotorvejen ved Brøndby, som den 24-årige var en del af. Men ved synet af betjenten valgte den 24-årige at trække gashåndtaget i bund og stikke af. 

Det førte til en eftersættelse, der løb over 22 kilometer og foregik på flere motorveje på Vestegnen, hvorefter jagten på den nu dømte sluttede på en stille villavej i Glostrup, efter han var fløjet over flere fartbump med over 150 kilometer i timen. 

Mister motorcykel

Og fredag førte det så til en dom for 'særlig hensynsløs kørsel' til den 24-årige.

- Han har aldrig taget et motorcykelkørekort, og han blev dømt for at have kørt med hastigheder på mellem 250-300 kilometer i timen. Motorcykelbetjenten har vurderet, at hastigheden lå der, fordi den dømte trak fra ham, selvom betjenten kørte 250 kilometer i timen, siger Robert Rafn, der er anklager ved Vestegnens Politi.

Episoden udspillede sig tirsdag den 24. marts ved 17-tiden sidste år, og derfor var den ikke om omfattet af de lovstramninger omkring vanvidskørsel, der blev indført 31. marts i år.  Under retssagen erkendte den 24-årige, at det var ham, der kørte motorcyklen, som retten også valgte at konfiskere.

Derudover mistede han sit kørekort til bil, og han mistede retten til at erhverve førerretten de næste fire år. 

Den 31. marts i år trådte en ny lov om vanvidsbilisme i kraft, og nedenfor kan du se et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om politiets indsats i den forbindelse. 

Politiet har i løbet af Påsken haft travlt med at beslaglægge biler, hvor førerene har kørt vanvidskørsel.