Skraldemænd nedlægger arbejdet: Flere kommuner er ramt

Renovationsarbejderne hos Remondis i Brøndby har nedlagt arbejdet.

"Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig og flere kommuner er berørte. Affald bliver ikke hentet fredag, og det er uvist, hvornår arbejdet genoptages," skriver Gentofte Kommune på deres hjemmeside. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Borgere i 10 kommuner i hovedstadsområdet har ikke fået hentet affald fredag og kan tidligst få tømt skraldespande mandag klokken 17. 

Det skyldes, at renovationsarbejderne hos Remondis har nedlagt arbejdet fredag. Det skriver blandt andet Gentofte og Brøndby Kommune på deres hjemmeside. 

Læs også Trods skralde-kaos: Affaldsfirma bliver i kommune i op til to år

Arbejdsnedlæggelsen påvirker Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Egedal, Vallensbæk, Furesø, Gentofte, Albertslund, Lyngby og Ishøj Kommuner.

"Arbejdsnedlæggelsen forventes at vare indtil mandag d. 13. januar 2020 kl. 17.00. Vi beklager de gener, det må medføre," skriver Remondis i en pressemeddelese. 

Internt problem

Det er 3F, der organiserer renovationsarbejderne, og fra organisationens presseafdeling lyder det, at arbejdsnedlæggelsen skyldes "uoverensstemmelse med ledelsen." Det var "et internt problem, der nu er løst", lyder det fra presseafdelingen.

Arbejdet genoptages klokken 05.00 mandag morgen, oplyser 3F.

Gentofte Kommune oplyser, at skrald hurtigst muligt vil blive afhentet, når arbejdsnedlæggelsen er færdig. Indtil da kan overskydende affald stilles i en klar sæk ved siden af affaldsbeholderen, oplyser kommunen, der opfordrer til at lukke sækken forsvarligt med snor eller lignende.

Læs også Skraldemænd om låste biler: Vi er skydeskiver for terrorister

"Vi beklager de gener som arbejdsnedlæggelsen forårsager," skriver kommunen.

I Remondis henviser administrerende direktør, Karsten Linderskov, til pressemedarbejder Pernille Andersen, der oplyser, at "vi har dialogen internt i virksomheden". Remondis har ikke yderligere kommentarer.

Problemer i andre kommuner

I sidste uge kunne TV 2 Lorry fortælle, at Brøndby Kommune trods klager fra borgere har valgt at forlænge samarbejdet med Remondis frem til maksimalt maj 2022.

I mellemtiden vil kommunen afsøge andre muligheder for affaldsordning og har blandt andet bedt forvaltningen om at undersøge, hvordan opgaven kan hjemtages.

Læs også Mistede tillid til skraldefirma: Nu går fem kommuner sammen om ny affaldsordning

I november besluttede Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk Kommuner at slå sig sammen og oprette et kommunalt ejet affaldsselskab, som skal hente borgernes affald fra starten af det nye år. Det skete efter usikkerhed og tvivl om netop Remondis.

TV 2 Lorry følger sagen...Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik