Skraldemænd nedlægger arbejdet: Flere kommuner er ramt

Renovationsarbejderne hos Remondis i Brøndby har nedlagt arbejdet.

Borgere i 10 kommuner i hovedstadsområdet har ikke fået hentet affald fredag og kan tidligst få tømt skraldespande mandag klokken 17. 

Det skyldes, at renovationsarbejderne hos Remondis har nedlagt arbejdet fredag. Det skriver blandt andet Gentofte og Brøndby Kommune på deres hjemmeside. 

Arbejdsnedlæggelsen påvirker Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Egedal, Vallensbæk, Furesø, Gentofte, Albertslund, Lyngby og Ishøj Kommuner.

"Arbejdsnedlæggelsen forventes at vare indtil mandag d. 13. januar 2020 kl. 17.00. Vi beklager de gener, det må medføre," skriver Remondis i en pressemeddelese. 

Internt problem

Det er 3F, der organiserer renovationsarbejderne, og fra organisationens presseafdeling lyder det, at arbejdsnedlæggelsen skyldes "uoverensstemmelse med ledelsen." Det var "et internt problem, der nu er løst", lyder det fra presseafdelingen.

Arbejdet genoptages klokken 05.00 mandag morgen, oplyser 3F.

Gentofte Kommune oplyser, at skrald hurtigst muligt vil blive afhentet, når arbejdsnedlæggelsen er færdig. Indtil da kan overskydende affald stilles i en klar sæk ved siden af affaldsbeholderen, oplyser kommunen, der opfordrer til at lukke sækken forsvarligt med snor eller lignende.

"Vi beklager de gener som arbejdsnedlæggelsen forårsager," skriver kommunen.

I Remondis henviser administrerende direktør, Karsten Linderskov, til pressemedarbejder Pernille Andersen, der oplyser, at "vi har dialogen internt i virksomheden". Remondis har ikke yderligere kommentarer.

Problemer i andre kommuner

I sidste uge kunne TV 2 Lorry fortælle, at Brøndby Kommune trods klager fra borgere har valgt at forlænge samarbejdet med Remondis frem til maksimalt maj 2022.

I mellemtiden vil kommunen afsøge andre muligheder for affaldsordning og har blandt andet bedt forvaltningen om at undersøge, hvordan opgaven kan hjemtages.

I november besluttede Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk Kommuner at slå sig sammen og oprette et kommunalt ejet affaldsselskab, som skal hente borgernes affald fra starten af det nye år. Det skete efter usikkerhed og tvivl om netop Remondis.

TV 2 Lorry følger sagen...

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Roskilde Badet

Skandaleramt svømmehal klar til åbning, men ramt af uventet problem

19990321-140100-1-1000x613we

Borgere frygter falske indsamlere efter landsindsamling - nu undersøges sagen

def_thumb,50_percent

playBorgere debatterede kunstig ø med politikere ved virtuelt borgermøde om Lynetteholm

MIB-demo i København den 10. april 2021.

Politi melder om fredelig demonstration mod coronapas

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere