Skole i Brøndby lukket ned: Alle elever og lærere er sendt hjem

11 elever og to lærere er konstateret smittet med covid-19 på Park Allé Privatskole i Brøndby, som nu er midlertidigt lukket ned.

Et smitteudbrud blandt elever og lærere på Park Allé Privatskole i Brøndby har ført til, at skolen onsdag er blevet lukket midlertidigt ned og 265 elever er sendt hjem.

Beslutningen blev truffet, efter seks elever og en lærer på skolen tirsdag blev konstateret smittet med covid-19.

Onsdag er antallet steget, så 11 elever og to lærere nu har afgivet positive coronaprøver.

Det oplyser skoleleder Anne Mette Rasmussen til TV 2 Lorry.

- Vi har handlet hurtigt og lukket ned i et forsøg på at bremse smitten, fordi der er søskende til de smittede i andre klasser, siger Anne Mette Rasmussen til TV 2 Lorry.

Skolen forventer at åbne igen i takt med at personale og elever meldes raske.

Nåede at brede sig til flere klasser

Smitten opstod, da en elev i 9. klasse i fredags fik bekræftet covid-19. Kort efter blev endnu et tilfælde konstateret hos en anden elev i 9. klasse.

Siden blev alle elever og lærere fra 8. og 9. klasse sendt hjem.

Over weekenden kunne skolen konstatere endnu to smittede fra 9. klasse, hvoraf den ene havde haft kontakt med syv elever fra 6. klasse i forbindelse med en lektiecafé.

Tirsdag kunne skolen så konstatere, at antallet af smittede nu var seks elever og én lærer, hvorfor privatskolen i samråd med Styrelsens for Patientsikkerhed og Brøndby Kommune besluttede at lukke hele skolen midlertidigt.

Onsdag er tallet altså oppe på 11 elever og to lærere. Otte af eleverne går i 9. klasse, en i 8. klasse og to går i 6. klasse på privatskolen, der har 265 elever.

- Vi har jo fulgt med i nyhederne og været klar over, at smitten var stigende i området, men vi har forsøgt at tage så mange forhåndsregler, som vi overhovedet har kunnet gøre, siger skolelederen og nævner tiltag som totalaflysning af alle fællesarrangementer, dedikerede toiletter til hver klasse og ekstra rengøringspersonale.

Vestegnen hårdt ramt

Brøndby Kommune er sammen med en række andre kommuner på den københavnske vestegn i øjeblikket hjemsted for landets højeste smittetryk.

De seneste incidenstal – et tal, der angiver antal smittede per 100.000 indbyggere – placerer Brøndby som kommunen med det ottendehøjeste smittetryk i Danmark.

- Beslutningen tages dels med udgangspunkt i, at Brøndby Kommune oplever et stærkt stigende smittetryk, og at vi på skolen ser en spredt smittespredning. Alle ansatte og elever er hjemsendt til test efter Sundhedsplejens anbefaling, skriver skolelederen i en besked til forældrene.

Park Allé Privatskole er ikke den eneste på den københavnske vestegn, der er blevet lukket ned på det seneste. I Herlev og Albertslund har smittetilfælde også fået skoler til at lukke.

Af de ti kommuner i Danmark med de højeste smittetal ligger otte på den københavnske vestegn, mens København og Odense udgør de resterende to kommuner med flest smittede per indbygger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

955dc6b6-d7f0-4492-9047-3091410b64f0

Lange køer for at blive testet efter smitteudbrud i København

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere