Københavnerderby må lukke flere fans ind - men kun med brøndbyfans på tribunerne

Tre superligakampe må som forsøg lukke mere end 500 tilskuere ind. Det er dog kun hjemmeholdets tilskuere, der må sidde på tribunerne.

Brøndby IF oplyser, at man forventer at kunne lukke mellem 2.500 til 3.000 mennesker ind på Brøndby Stadion til derbyet den 21. juni, hvis der skal være to meter mellem hver tilskuer. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Som forsøg kan der lukkes mere end 500 tilskuere ind til tre udvalgte kampe i superligaen, oplyser politiet.

De tre kampe er opgørenene mellem Horsens-Randers, Brøndby-FCK og Lyngby-OB, oplyser politiet.

- Vi har valgt de tre kampe fordi vi gerne ville have kampe både øst og vest for Storebælt. Samtidigt har vi også forsøgt at vælge, så vi både får et stort og et mindre samt et nyere og et ældre stadion i spil, så vi kan få så brede erfaringer som muligt, siger politiinspektør Uffe Stormly fra Rigspolitiet.

Læs også Tidligere Superligaklub udsat for massivt hærværk: Det flyder med ketchup

De tre kampe spilles henholdsvis lørdag, søndag og mandag, så det udvalgte evalueringsteam kan overvære alle tre kampe på stadion.

Kun hjemmeholdets fans må se med

Stadionerne skal inddeles i sektioner, og der må maksimalt være 500 personer i hver sektion. Publikum skal sidde ned under kampene.

Brøndby IF oplyser i en pressemeddelelse, at man forventer at kunne lukke mellem 2.500 til 3.000 mennesker ind på Brøndby Stadion til Københavnerderbyet den 21. juni mod FCK, hvis der skal være to meter mellem hver tilskuer.

Læs også 12-årig tog 15.569 jongleringer: ”Livet ville ikke være det samme uden min fodbold”

Rigspolitiet vil forud for de tre kampe beslutte, hvor mange personer der må være til stede ved hver af kampene.

Ifølge Brøndby IF er det ud fra restriktionerne, som man har fået udstedt fra Sundheds- og Ældreministeriet, kun hjemmeholdets tilskuere, der har adgang til kampen.

- Bekendtgørelsen tilsiger desuden, at det kun vil være hjemmeholdets tilskuere, der har adgang til kampen. Vi melder ud senere på ugen, hvordan vi håndterer billetsalget til testkampen, men det ligger fast, at det vil være sæsonkortholdere og partnere, som vil blive prioriteret ligesom i weekendens kamp mod AGF, siger administrerende direktør Ole Palmå i en pressemeddelelse.

Selv om vi naturligvis vil savne den vanlige opbakning fra vores fans til et Derby, så forstår og respekterer vi til fulde, at det ikke kan blive sådan lige nu.

Lars Bo Jeppesen, direktør i FCK

Hos FCK er man glad for, at der er blevet udvalgt kampe, hvor der må komme flere tilskuere med, selvom FCK's egne fans ikke er velkomne på Brøndby Stadion.

- Vi er meget glade for, at der kommer de her testkampe. For os er det ikke afgørende, hvilke kampe, der er blevet udvalgt, for vi ser på det længere perspektiv, hvor vi altså bevæger os i den rigtige retning, siger direktør i FCK, Lars Bo Jeppesen.

- Selv om vi naturligvis vil savne den vanlige opbakning fra vores fans til et Derby, så forstår og respekterer vi til fulde, at det ikke kan blive sådan lige nu. Vi vil gøre vores til at bidrage til, at den testkamp, vi er involveret i, forløber som den skal, så vi kan fastholde den positive udvikling, siger han.

Bliv klogere på tilskuerforsøg i Superligaen

Bliv klogere på forsøget med at lukke flere fans ind til superligakampe:
 

  • Hvilke kampe drejer det sig om?

Tre kampe i runde 29 er udvalgt til forsøget. Det er kampe på stadioner af forskellig størrelse og med forskellig infrastruktur. Det drejer sig om kampene Horsens - Randers, Brøndby - FC København og Lyngby - OB. De spilles henholdsvis den kommende lørdag, søndag og mandag. Dermed kan det samme evalueringshold overvære alle tre kampe.

 

  • Spilles der med fyldte tribuner i forsøgskampene?

Nej, langtfra. Eksempelvis forventer Brøndby kun at kunne have 2500-3000 tilskuere til derbyet mod FCK. Den nedsatte kapacitet skyldes blandt andet, at der skal være en afstand på to meter mellem tilskuerne. Hver sektion skal have sin egen indgang og egne toiletforhold, og der må maksimalt sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans er ikke velkomne, og tribuner med ståpladser må ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skal sidde ned.

I de kommende dage skal det afklares, præcis hvor mange tilskuere der må komme til de tre superligakampe på baggrund af hver klubs sikkerheds- og sundhedsplan.

 

  • Hvad sker der efter forsøgskampene?

En evalueringsgruppe bestående af personer fra politiet, sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen skal vurdere, om forsøgene giver anledning til at spille flere kampe med over 500 personer på stadion sommeren over. Evalueringerne kommer til at foregå i uge 26 og 27. Er forsøget vellykket, kan det bane vejen for, at flere tilskuere til superligakampe vil være en del af den næste åbningsfase fra 8. juli. I så fald vil runde 32-36 kunne spilles med mere end 500 personer på stadion.

 

  • Hvordan er reglerne for de øvrige kampe i dansk fodbold?

De kampe, der ikke er en del af testforsøget, er underlagt de samme regler, som har gjaldt i den seneste uge. Der må maksimalt være 500 personer på stadion. Det inkluderer spillere, trænere, dommere, vagter, bolddrenge, kamerafolk og andre arbejdsfunktioner på stadion. Dermed er det reelle tilskuertal mellem 200 og 400 til superligakampe.

 

 

Kilder: Rigspolitiet og Ritzau.

Se mere

Glad Lyngby-direktør

Lyngby-direktør Andreas Byder håber, at klubben kan få plads til 3500 tilskuere i superligakampen mod OB den 22. juni.

- Vi tror, vi kan få plads til 3500 tilskuere. Men det er lidt for tidligt at sige helt præcist. Lige nu render vores folk stadig og måler op, siger Andreas Byder.

De 3500 tilskuere vil i så fald være inklusive tilskuere på den ene endetribune, som normalt bruges til ståpladser, men som skal være med sæder for at kunne godkendes til forsøget.

- Vi er i gang med arbejdet og planlægningen af, hvordan vi kan sektionere og lukke tilskuerne ind ad forskellige indgange på forskellige tidspunkter.

- For vores lille organisation er det en ret stor arbejdsbyrde, men det overskygger ikke glæden, siger Lyngby-direktøren.

Læs også Lyngby-spillere leverer take away til fans

Glæden gælder både udsigten til at kunne give det pressede superligamandskab opbakning i kampen for at undgå nedrykning samt at være med til at bringe dansk fodbold helt tilbage på sporet efter nedlukningen under coronakrisen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke kommer til at tjene penge på denne kamp. Den er klassificeret som en højrisikokamp og kræver derfor en masse ekstra arbejdstimer, og det kommer nok til at koste os på bundlinjen.

- Men det kan ikke gøres op i penge. Vinder vi, er det ekstra godt givet ud, og i det store billede gælder det for fodboldverdenen om at vise, at vi kan afvikle kampe under sundhedsmæssigt forsvarlige standarder, sådan som vi har sagt, at vi kan, siger Andreas Byder.

Læs også Officielt: København er klar som vært for EM og Tour i 2021

Disse kampe får flere end 500 tilskuere:

20. juni 2020: AC Horsens mod Randers FC - kampen spilles på Casa Arena Horsens

21. juni 2020: Brøndby IF mod FC København - kampen spilles på Brøndby Stadion

22. juni 2020: Lyngby mod OB - kampen spilles på Lyngby Stadion

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik