I dag begynder den kommunale parkeringskontrol i Brøndby

Parkeringskontrollen skal komme den ulovlige parkering på offentlige og private fællesveje til livs.

I dag skal det være slut med at parkere ulovligt i Brøndby. 

Der har løbende været problemer med ulovlige parkeringer i flere dele af Brøndby. Derfor har Brøndbys kommunalbestyrelse nu besluttet at indgå aftale med Parkeringskontrol Nord, som fra i dag vil stå for både det praktiske og administrative omkring parkeringskontrollen i Brøndby Kommune.

- Vi har drøftet problemerne med parkering i Brøndby i flere år og jeg ved, at mange borgere ser frem til, at parkeringsreglerne bliver håndhævet. Desværre har politiet ikke ressourcer til at løfte opgaven og derfor er jeg glad for vores løsning om at indgå et samarbejde med Parkeringskontrol Nord. Vi lægger vægt på, at det på ingen måde skal være en pengemaskine, og at korpset skal koncentrere deres indsats der, hvor vi har de største parkeringsproblemer, siger borgmester Kent Magelund (S) i en pressemeddelelse.

Starter blødt ud 

I de første 14 dage af parkeringskontrollen bliver der kørt en kampagne, hvor de ulovligt parkerede biler får en informationsseddel i stedet for en parkeringsbøde:

- Jeg håber, at vi med sedlerne eller når der bliver delt bøder ud, slipper for at have parkeringer på cykelstien foran Brøndbyøster skole og tæt parkering rundt om skolen i Brøndby Strand, hvor de små børn ikke kan komme sikkert over vejen, siger Vagn Kjær-Hansen (F), formand i Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Parkeringskontrollen skal komme den ulovlige parkering på offentlige og private fællesveje til livs. Med et kommunalt parkeringskorps vil man ifølge kommunen sikre en helhedsorienteret løsning, hvor man ikke skubber parkeringsproblemerne fra ét område til et andet.

Parkeringskontrol Nord er oprettet i regi af Aalborg Kommune og udfører parkeringskontrol i Aalborg Kommune og i 25 kommuner i Jylland, på Fyn og Sjælland. Brøndby Kommune har indgået en tre-årig kontrakt med Parkeringskontrol Nord.