Her har de stor succes med drop-in vaccinationer

I Brøndby har folk taget godt imod tilbuddet om drop-in vaccinationer. Over 200 har indtil nu fået første stik.

Efterhånden kan man blive vaccineret mod corona de fleste steder. Tilbud om drop-in vaccination, hvor man bliver vaccineret lokalt og uden tidsbestilling, skyder nemlig op. 

Det gør det muligt at blive vaccineret til koncerter, under indkøbsturen og ved uddannelsessteder. Og i Brøndby har den taktik virket.

Her har over 200 mennesker nemlig fået deres første vaccinationsstik gennem drop-in tilbuddet.

 "Kæmpe succes"

Den seneste måned har man kunnet komme direkte ind fra gaden og få et stik, og det tilbud er der overraskende mange, der har taget imod. 

Og det er noget, der vækker begejstring hos Per Jensen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

- Jeg betragter det som en kæmpe succes, siger han og fortsætter:

- Hver person, der lader sig vaccinere, er en succes. Men det her overstiger, hvad vi havde håbet på.

Det har blandt andet været muligt at blive vaccineret ved kulturhuset Brønden, der ligger i Brøndby Strand. Det er et af de steder, hvor færrest er blevet vaccineret. 

Og spørger man Per Jensen, er der nogle særlige grupper, der har været tilbageholdne med at få vaccinen.

- Jeg tror specielt, det er dem, der har været nervøse for at tage langt væk i forbindelse med vaccinationen. Men det er nok også dem, der har været lidt ubekvem ved at være i store grupper af mennesker, de ikke kender, siger han til TV 2 Lorry.

I Brøndby har der også været tilbud og vaccination på flere uddannelsessteder og senere på måneden kommer en ny omgang vaccinationstilbud uden tidsbestilling.