Flere betjente såret under vanvittige fodbold-optøjer

Torsdagens fodboldkamp mellem Brøndby IF og polske Pogoń Szczecin løb helt af sporet. Flere betjente endte på hospitalet.

Opdatering 29. juli 14:20
En 46-årig mand tilstod fredag i retten at have sparket en politimand efter fodboldkamp i Brøndby. Det skete ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup, hvor han erkendte sig skyldig i de rejste sigtelser mod ham. Dommeren kvitterede med en såkaldt straksdom på tre måneders ubetinget fængsel.

De var alt andet end sportslige, de scener, der torsdag aften og frem mod midnat udspillede sig på og omkring Brøndby Stadion, da Brøndby IF og polske Pogoń Szczecin mødte hinanden i Conference League turneringen.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at alt virkede roligt i timerne op til kampen, men da kampen så gik i gang opstod der hurtigt situationer, hvor politiet måtte rykke ind på stadion for at hjælpe arenaens stewards, da der pludselig var voldsom uro blandt en del udebane-fans. De afsindige polske fans gav sig til at ødelægge sæder og hegn på udebaneafsnittet på Brøndby Stadion, og politiet oplyser, at de var nødt til at anvende magt for at få urolighederne stoppet.

Urolighederne var så omfattende, at Københavns Vestegns Politi havde assistance fra de øvrige sjællandske politikredse, Fyns politi og sågar polske betjente. 

Betjente såret

Men urolighederne stoppede ikke med ødelæggelser af sæder og hegn. Flere grupperinger af fans søgte aktivt konflikt med hinanden, og igen måtte politiet anvende magt og indsætte hunde for at holde dem adskilt.

De fleste udebanefans forlod stadion klokken 23. Mange i egne køretøjer, mens resten blev fulgt til toget af politiet.

- Efter kampen forlod langt de fleste tilskuere stadionområdet i god ro og orden. Men visse fangrupperinger blev tilbage, tilsyneladende fordi de ville slås, og dem brugte vi en del kræfter på at holde adskilt, siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen, Københavns Vestegns Politi.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de har registreret 10 episoder, hvor politifolk er blevet udsat for vold. To af tilfældene var så grelle, at betjentene måtte en tur på hospitalet.

Og kampen? Den vandt Brøndby 4-0.

Ved det seneste europæiske opgør på Brøndby Stadion, blev en polsk mand idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold mod politiet.
Ved det seneste europæiske opgør på Brøndby Stadion, blev en polsk mand idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold mod politiet.
Foto: Presse-fotos.dk
Fodboldkampen endte i voldsomme håndgemæng.
Fodboldkampen endte i voldsomme håndgemæng.
Foto: Presse-fotos.dk