Brøndby ophæver lokale restriktioner

Fra mandag kan elever i 5. – 8. klasse atter komme tilbage i skole, mens PCR-testkravet på Brøndby Strand Skole bortfalder.

I Brøndby Kommune går man fredag eftermiddag på weekend med en glædelig nyhed.

Fredagens coronatal viser nemlig, at smitten i lokalområdet Brøndby Strand den seneste uge er faldet så meget, at man fra mandag kan droppe de lokale restriktioner.

quote Vi har gået og fulgt tallene klokken 13.00 hver dag og holdt øje med, om vi kunne droppe den ene eller anden restriktion, eller om vi i stedet skulle stramme yderligere op.

Kent Magelund (S), borgmester Brøndby Kommune

Helt konkret betyder det, at elever i 5.– 8. klasse atter kan komme tilbage i skole, at PCR-testkravet på Brøndby Strand Skole bortfalder, mens både Kulturhuset Brønden og biblioteket samt fritids- og kulturlivet for 0-69-årige genåbner.

Det oplyser kommunen i et opslag på Facebook.

Kommunen skriver samtidig, at der fortsat vil være lyntest for elever og personale på Brøndby Strand Skole to gange om ugen.

Kommunens socialdemokratiske borgmester Kent Max Magelund glæder sig over, at kommunen nu kan droppe de lokale restriktioner.

- Jeg er rigtig glad for, at vi kan droppe restriktionerne. Jeg er særligt glad på børnenes vegne, som nu kan komme tilbage.

- Der har været en disciplin, og folk har fulgt opfordringerne om at lade sig teste. Det er jeg som borgmester meget glad for og stolt over, siger han til TV 2 Lorry. 

Tæt på automatisk nedlukning

De lokale restriktioner blev indført i sidste uge, da smitten i Brøndby Kommune – og særligt Brøndby Strand - var stigende, og kommunen derfor var i fare for at lukke ned.

Men nu er smitten atter faldet.

Fredag har Brøndby Kommune et testkorrigeret incidenstal (se faktaboks nedenfor, red.) på 138, mens det lørdag i sidste uge lå på 190.

Rammer tallet 250 bliver kommunen automatisk lukket ned, som det i øjeblikket er tilfældet i Hørsholm Kommune.

I Brøndby Strand har man ligeledes oplevet et fald i coronasmitten.

Fredagens coronatal viser, at området den seneste uge har haft 241 smittede per 100.000 indbyggere, 34 nye smittede og en positivprocent på 1,6 procent.

Dermed opfylder bydelen kun et ud af tre kriterier for, hvornår et sogn automatisk bliver lukket ned.

Hvad er testkorrigeret incidens?

Kent Max Magelund er glad for, at kommunen på mindre end en uge er lykkedes med at bringe smitten ned, og Brøndby Strand derfor kan slippe restriktionerne igen. 

- Vi har gået og fulgt tallene klokken 13.00 hver dag og holdt øje med, om vi kunne droppe den ene eller anden restriktion, eller om vi i stedet skulle stramme yderligere op.

- Vi har kunnet se, at smitten har været faldende hele tiden (den seneste uge, red.), men at den på landsplan har været stigende. Vi har ikke vidst, om det ville ramme os, siger han.

Sådan bliver et sogn automatisk lukket ned

Fortsætter fokus på smittetallene

Et øget samarbejde med sundhedsmyndighederne har blandt andet været medvirkerne til den faldende smitte.

Test-ambassadører fra sundhedsmyndighederne har blandt andet gået rundt i området omkring Brøndby Stand og uddelt pjecer på flere sprog med opfordringer til borgerne om at lade sig teste, mens kommunen selv har udsendt sms'er til borgerne.

Mens Kent Magelund ikke håber på, at de tiltag bliver nødvendige i den kommende tid, så glæder han sig over, at det er lykkedes at lave en aftale om en mobilt testcenter i kommunen.

De kommende uger vil et ekstra mobilt testcenter en gang om ugen komme til Brøndby Kommune.

- Det vil enten køre rundt i Brøndby Strand eller være på en bestemt og relevant lokation. Så kan vi sikre, at vi får testet endnu flere, siger Kent Magelund.

Kent Magelund har tidligere været på gaden sammen med blandt andet repræsentanter fra de muslimske samfund i kommunen for at opfordre borgerne til at lade sig teste. Det kan du se i videoen herunder:

Brøndbys borgmester har alliereret sig med en gruppe lokale imamer for at komme smitten til livs blandt de muslimske borgere i kommunen.