Brøndby IF er dansk mester

Med en sejr over FC Nordsjælland i Superligaens sidste spillerunde kan Brøndby IF fejre klubbens første mesterskab siden 2005.

Brøndby IF kan igen kalde sig danske mestre.

Med en sejr på 2-0 over FC Nordsjælland på hjemmebane i sidste spillerunde kan klubben fra den københavnske vestegn juble over det første mesterskab siden 2005.

Dermed får traditionsklubben gjort ende på en mesterskabstørke på 16 år.

Guldet kom i hus efter scoringer fra Lasse Vigen i første halvleg, mens Anis Slimane fordoblede føringen kort inde i anden halvleg.

Efter opgøret blev banen stormet af flere hundrede ellevilde Brøndby-fans.

Med sejren slutter Brøndby IF Superligaens sæson 2020-2021 med 61 point, hvilket er ét enkelt mere end de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, som trods en sejr i sidste spillerunde må tage til takke med sølvmedaljerne.

Med mesterskabet er Brøndby sikret en plads i Champions League-kvalifikationens playoffrunde, som er runden lige inden gruppespillet.

Hvis Brøndby misser muligheden for en plads i det forjættede land, er klubben sikker på en plads i Europa Leagues gruppespil.

Lasse Vigen gjorde det til 1-0 mod første halvlegs afslutning.

Sådan forløb kampen

En vanvittig og højlydt kulisse på Brøndby Stadion gjorde tydeligt indtryk på de to mandskaber. Indledningen var nervøs og med en del usammenhængende spil.

Brøndby greb langsomt taktstokken efter den urolige start. Det skete med fysisk dominans centralt på banen og stikninger mod de lynhurtige frontløbere Mikael Uhre og Simon Hedlund.

Sidstnævnte kom til en gigantisk chance i det 21. minut, men svenskeren formåede på utrolig vis at sparke forbi et ellers tomt FCN-mål.

Afbrænderen blev startskuddet til et tungt Brøndby-pres. Værterne væltede sig i den ene store chance efter den anden.

Skarpheden manglede gang på gang, men i første halvlegs sidste minut eksploderede det på Vestegnen. En veloplagt Lasse Vigen bragede Brøndby på 1-0 efter succesfuldt presspil.

I anden halvleg gjorde Anis Ben Slimane det til 2-0 og sendte Brøndby IF på sikker kurs mod guldet.

Brøndby tog energistødet med ud til anden halvleg. Anis Ben Slimane fik de mange tusinde fremmødte til at gå amok i jubel seks minutter efter pausen. Den 20-årige midtbanespiller sparkede hjemmeholdet på 2-0 fra kanten af feltet.

FCN fik mod slutningen af kampen en smule mere initiativ på bolden, men en bundsolid Brøndby-defensiv tillod ikke gæsterne alverden.

Hjemmeholdet cruisede derfor en komfortabel sejr i land, hvilket satte endnu mere fut i en i forvejen stor fest på den københavnske vestegn.

Mestertræner: Der er rigtig mange følelser

Med sejren skrev Niels Frederiksen sig mandag ind i Brøndbys historie som den træner, der førte storklubben til et dansk mesterskab efter 16 års guldtørke.

Efter 2-0-sejren over FC Nordsjælland blev den tidligere bankmand hyldet af fansene på tribunerne, og han var ikke upåvirket, da han nåede studiet hos tv-kanalen 3+ efter kampen.

- Der er rigtig mange følelser i det her, sagde Niels Frederiksen.

- Vi har en gruppe spillere, der har stået sammen og kæmpet skulder ved skulder som et kollektiv og en enhed. Kæmpe ros til spillerne for det, lød det.

En vanvittig og højlydt kulisse på Brøndby Stadion gjorde tydeligt indtryk på de to mandskaber.

Da sæsonen blev skudt i gang, havde de færreste troet på, at Brøndby nu ville stå med guldmedaljer om halsen. Det gør ikke glæden mindre hos cheftræneren.

- Jeg har en enorm tilfredshed med, hvordan det er gået. Jeg synes, vi er fortjente mestre, siger Niels Frederiksen og berettede om stemningen i omklædningsrummet.

- Der er fest, og der er nogen, der spiller Champions League-hymnen. Det er lidt for tidligt, synes jeg, siger han med et skævt smil.