Brøndby-aktie stiger 12 procent på investorrygter

Brøndby-aktien er eftertragtet værdipapir på den københavnske fondsbørs. Klubben bekræfter investorkontakt.

Den seneste lille uges tid er rygterne om et forestående salg af fodboldklubben Brøndby til en udenlandsk investor taget til i styrke.

Flere medier har meldt, at amerikaneren David Blitzer og virksomheden Blackstone er tæt på at erhverve sig en stor luns af Jan Bech Andersens aktiepost i klubben.

Rygterne har nu tvunget Brøndby IF til at udsende en fondsbørsmeddelelse. I den løfter klubben ikke sløret for ret meget, men bekræfter dog, at den er i løbende dialog med investorer.

- Under henvisning til de verserende rygter i medierne om, at Brøndby IF er i aktuelle drøftelser med en potentiel investor vedrørende en mulig investering i Brøndby IF, skal vi hermed meddele, at Brøndby IF løbende modtager henvendelser fra interesserede investorer, og fortsat har dialog med investorer for at afdække mulighederne for en mulig investering i Brøndby IF.

Derudover meddeler klubben blot, hvad der åbenlyst vil være processen i forbindelse med et eventuelt salg.

- Hvis drøftelserne resulterer i konkrete aftaler, vil Brøndby IF straks orientere markedet herom, som også meddelt i selskabsmeddelelse 7/2022.

Aktien stiger med 12 procent

Aktien stiger mandag formiddag med 12 procent efter historier om, at amerikaneren David Biltzer skulle være interesseret i at overtage en del af storaktionæren Jan Bech Andersens aktiepost.

Forlydenderne om Biltzer er ikke nye. Allerede 3. juni skrev Ekstra Bladet om amerikanerens interesse.

David Biltzer har lang erfaring med investering i sportsklubber og ejer sammen med en partner aktiemajoriteten i Premier League-klubben Crystal Palace, ligesom han også har aktier i NBA-klubben Philadelphia 76ers og NHL-klubben New Jersey Devils.

Det er uvist, hvor stor en andel af Brøndby-aktierne David Biltzer i givet fald måtte være interesseret i at købe.

Jan Bech Andersen ejer 54,6 procent af aktierne i klubben.

Brøndby-aktien er steget med 23 procent siden nytår. Med dagens kursstigning er de 570 millioner Brøndby IF-aktier i fri handel 338 millioner kroner værd.

/ritzau/