Borgmester opfordrer til afstand under Kristi Himmelfart og Eid

Det går den forkerte vej med antal corona-smittede i Brøndby. Borgmester, Kent Magelund (S), opfordrer borgerne til at følge retningslinjerne og ikke forsamles i anledning af den forestående Kristi Himmelfart og Eid.

Selvom det går den rigtige vej med corona-situationen i Danmark, og antallet af smittede falder, så går det den forkerte vej i Brøndby.

Her oplever man en stigning i antallet af smittede borgere, skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Det kan der være mange gode grunde til, og det kan også være en tilfældighed. Men vi skal gøre noget ved det straks. Derfor opfordrer jeg endnu engang alle borgere til nøje at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Ikke mindst skal vi holde afstand og ikke samles mere end 10 personer nu, hvor vi står foran at fejre Kristi Himmelfart og Eid (23-24 maj, red.) hvor vi traditionelt samles med familie og venner, siger Brøndbys borgmester, Kent Magelund (S).

Disse 10 kommuner har flest smittede per 100.000 indbyggere

Ingen stigning blandt medarbejdere

Brøndby Kommune oplyser, at man ikke pt. oplever en stigning i antal smittede blandt kommunens medarbejdere eller de borgere, man dagligt er i kontakt med på for eksempel ældrecentre og i hjemmeplejen.

- Vi er i vid udstrækning gået fri for smitte på vores kommunale institutioner, men vi kan se på statistikken, at der løbende er nye smittede borgere i Brøndby. Vi må derfor fortsat gøre vores allerbedste for at begrænse smitten i Brøndby, og vi har alle et ansvar for at ændre vores adfærd. Det gælder også, når man er konstateret smittet, hvor man skal isolere sig og blive hjemme til man er rask og har været uden symptomer i 48 timer, siger Kent Magelund.

Brøndby blandt hårdest ramte kommuner

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er der bekræftet 175 personer smittede i Brøndby Kommune, hvilket svarer til 499 smittede per 100.000 indbyggere. Det skal dog bemærkes, at der kun bor cirka 35.000 indbyggere i Brøndy Kommune. 

Af de kommuner i landet, der er hårdest ramt af Covid-19 i forhold til indbyggertal, ligger Brøndby Kommune på syvendepladsen.

Glostrup Kommune er hårdest ramt med 679 smittede per 100.000 indbyggere, og hovedsageligt er det vestegnskommuner, der er værst ramt af coronavirus.

Hvis man er testet positiv for coronavirus, skal man gøre følgende ifølge kommunen: 

Husk, hvis du er testet positiv for coronavirus:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210205-103658-L-1920x1280we

Nu er der fastsat dato for premieren på ny kort podepind

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Lukket parkeringsanlæg på Islands Brygge

Coronasmitte lukker flere p-anlæg - nu parkerer bilister ulovligt

Nordvest(4)

playTusinder coronatestet i Københavns Nordvestkvarter

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere