Borgmester opfordrer til afstand under Kristi Himmelfart og Eid

Det går den forkerte vej med antal corona-smittede i Brøndby. Borgmester, Kent Magelund (S), opfordrer borgerne til at følge retningslinjerne og ikke forsamles i anledning af den forestående Kristi Himmelfart og Eid.

Brøndbys borgmester, Kent Magelund (S). Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix

Selvom det går den rigtige vej med corona-situationen i Danmark, og antallet af smittede falder, så går det den forkerte vej i Brøndby.

Her oplever man en stigning i antallet af smittede borgere, skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Det kan der være mange gode grunde til, og det kan også være en tilfældighed. Men vi skal gøre noget ved det straks. Derfor opfordrer jeg endnu engang alle borgere til nøje at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Ikke mindst skal vi holde afstand og ikke samles mere end 10 personer nu, hvor vi står foran at fejre Kristi Himmelfart og Eid (23-24 maj, red.) hvor vi traditionelt samles med familie og venner, siger Brøndbys borgmester, Kent Magelund (S).

Disse 10 kommuner har flest smittede per 100.000 indbyggere

 1. Glostrup: 679
 2. Vallensbæk: 589
 3. Ishøj: 583
 4. Hvidovre: 546
 5. Albertslund: 519
 6. Egedal: 510
 7. Brøndby: 499
 8. Slagelse: 463
 9. Holstebro: 457
 10. Herlev: 446
   

Kilde: Statens Serum Institut

Ingen stigning blandt medarbejdere

Brøndby Kommune oplyser, at man ikke pt. oplever en stigning i antal smittede blandt kommunens medarbejdere eller de borgere, man dagligt er i kontakt med på for eksempel ældrecentre og i hjemmeplejen.

- Vi er i vid udstrækning gået fri for smitte på vores kommunale institutioner, men vi kan se på statistikken, at der løbende er nye smittede borgere i Brøndby. Vi må derfor fortsat gøre vores allerbedste for at begrænse smitten i Brøndby, og vi har alle et ansvar for at ændre vores adfærd. Det gælder også, når man er konstateret smittet, hvor man skal isolere sig og blive hjemme til man er rask og har været uden symptomer i 48 timer, siger Kent Magelund.

Læs også Vestegns-kommune indtager kedelig corona-førsteplads

Brøndby blandt hårdest ramte kommuner

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er der bekræftet 175 personer smittede i Brøndby Kommune, hvilket svarer til 499 smittede per 100.000 indbyggere. Det skal dog bemærkes, at der kun bor cirka 35.000 indbyggere i Brøndy Kommune. 

Af de kommuner i landet, der er hårdest ramt af Covid-19 i forhold til indbyggertal, ligger Brøndby Kommune på syvendepladsen.

Glostrup Kommune er hårdest ramt med 679 smittede per 100.000 indbyggere, og hovedsageligt er det vestegnskommuner, der er værst ramt af coronavirus.

Hvis man er testet positiv for coronavirus, skal man gøre følgende ifølge kommunen: 

Husk, hvis du er testet positiv for coronavirus:

 • Isoler dig selv fra kontakt med personer uden for hjemmet. Undgå tæt fysisk kontakt med personer, du deler husstand med og undgå at sove sammen, og at tilbringe længere tid i samme rum.
   
 • Bliv hjemme indtil du er rask. Hvis du er på arbejde, så gå straks hjem.
   
 • Aflys alle besøg og tal i stedet med folk over telefonen eller videokald.
   
 • Få andre til at hjælpe med indkøb, så du ikke behøver at gå ud og risikere at smitte andre.
   
 • Du skal overholde anbefalingerne indtil 48 timer efter, at du ikke længere har symptomer. Du er herefter smittefri.

Kilde: Brøndby Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik