Amerikansk investor overtager aktiemajoritet i Brøndby

Global Football Holdings vil med køb af aktier blive hovedaktionær i Brøndby, oplyser klubben til fondsbørsen.

Fodboldklubben Brøndby IF er formaliteter fra at komme på amerikanske hænder efter længere tids spekulationer om dette.

Brøndby IF oplyser således i en meddelelse til den danske fondsbørs, at Global Football Holding har fremsat et tilbud om køb af aktier i Brøndby IF.

- Global Football Holdings vil fremsætte et betinget, frivilligt offentligt købstilbud til aktionærerne i Brøndby IF, skriver Brøndby.

Med et salg vil Global Football Holdings blive den største aktionær i Brøndby IF med en umiddelbar ejerandel på lige over 50 procent af aktierne.

Den nuværende hovedaktionær, Jan Bech Andersen, bliver næststørste aktionær og fortsætter som formand for bestyrelsen, lyder det.

Scott McLachlan, der er Global Head of Football i Global Football Holdings, understreger, at man vil føre Brøndby videre i klubbens ånd.

- Brøndby IF er en klub med en unik identitet, et langvarigt engagement i lokalmiljøet og utrolige fans, der skaber en forrygende atmosfære til hver eneste kamp, siger Scott McLachlan i fondsbørsmeddelelsen og fortsætter:

- Vi vil videreføre denne arv ikke blot ved at investere i holdet og faciliteterne, men også i lokalmiljøet for at skabe positive forandringer på banen.

- Vi indgår et langsigtet partnerskab med Jan og klubben for at positionere Brøndby IF til løbende at konkurrere om det danske mesterskab og i Uefa-turneringer.

Global Football Holdings vil sammen med Jan Bech Andersen tilføre klubben op til 30 millioner euro - svarende til 223 millioner kroner - i form af et konvertibelt lån, som skal godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling i Brøndby IF, lyder det.

Brøndby holder pressemøde fredag klokken 13.30.

/ritzau/


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Sport

Kampsportens hus

Her slår og sparker folk på hinanden - og det er faktisk meningen

playVærtshusleg er blevet til rigtig sport: En kamp kan tage et sekund

Rasmus Augustesen0

Pengemænd, protester og boykot stopper ikke Rasmus – nu kæmper han for at samle Brøndby-fans igen

VM i Hafnia-hallen

playTusinder deltog i VM-fest i Hafnia-hallen, mens Qatar-kritik for en tid forstummede


Brøndby


Forsiden lige nu

Se flere