32-årig idømt 6 års fængsel for drabsforsøg - stak offer mindst 20 gange

Da den dømte tidligere har været dømt for knivangreb, er strafudmålingen højere end normalt.

En 32-årig mand er tirsdag blevet idømt seks år og seks måneders fængsel for et drabsforsøg i Brøndby den 12. oktober sidste år.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Manden var tiltalt for at have stukket en anden mand med en kniv mindst 20 gange. Knivofret var i livsfare, og alene fordi han fik akut og kompetent lægehjælp, døde han ikke af de mange knivstik.

- Sagen er efter min opfattelse en ganske alvorlig drabsforsøgssag. Det siger sig selv, at 20 knivstik i overkroppen medfører livsfare, og det er i sådan en situation en tilfældighed, at ofret overlever, siger anklager Søren Yde Halse.

Drabsforsøget skete i en ejendom på Lysedammen i Brøndby, og på baggrund af vidneudsagn og efterforskning kunne politiet dagen efter drabsforsøget anholde den nu dømte. 

Manden blev varetægtsfængslet, og har været fængslet siden.

Tidligere dømt for knivangreb

En 42-årig kvinde var også tidligere anholdt i sagen

Den dømte er tidligere blev dømt for et alvorligt knivangreb. At manden har begået en lignende forbrydelse tidligere, har haft indflydelse på straffen.

- Jeg er tilfreds med, at retten er gået over de seks års fængsel, som ellers er det klare udgangspunkt i sager om drabsforsøg, siger anklager Søren Yde Halse.

Den dømte modtog dommen.

Det fremgår ikke, hvad motivet for drabsforsøget var, men de to mænd havde forinden været til fest sammen, har politiet tidligere oplyst i sagen.

609221-311.jpg
Foto: Local Eyes