20-årig mand skal et år i fængsel for at kaste en brosten

En 20-årig mand skal et år i fængsel for at kaste en brosten mod politiet før en fodboldkamp på Brøndby Stadion i oktober sidste år. Det er ikke første gang, han er dømt for fodboldvold.

Forud for en fodboldkamp mellem Brøndby IF og FC København på Brøndby Stadion, blev politiet overfaldet af en aggressiv og truende fangruppering.

Politibetjentene blev både ramt af kasteskyts og fyrværkeri. 

Episoden fandt sted den den 24. oktober 2021.

Efterfølgende er en af deltagerne i urolighederne, en 20-årig mand fra Køge, som mistænkt for at kaste en brosten mod en hundefører og en tjenestehund, blevet identificeret. 

Retten i Glostrup fandt onsdag den 20-årige skyldig i at angribe politiet med en brosten, forsøg på grov vold, for grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted og for at være maskeret:

- Fordi tiltalte før var dømt for fodboldrelaterede straffelovsovertrædelser lagde anklagemyndigheden op til en skærpet straf, og det fulgte retten, siger anklagerfuldmægtig Mette Thorsen i en pressemeddelelse. 

Retten skærpede derfor straffen med et års ubetinget fængsel, fordi den 20-årige tidligere var dømt for grov forstyrrelse af den offentlige orden ved et fodboldstævne og for at røve en fodboldtrøje fra en fodboldfan.

Den dømte nægter sig skyldig og har bedt om betænkningstid i forhold til eventuelt at anke.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet i bøn før koncert: Tænk over transportmiddel

Politibil ved retten i Glostrup

Mand får seks års fængsel for voldtægt af 14-årig dreng

Alkometer politi

Politiet advarer: Prøv ikke at regne din promille ud

Skuddrab i Brøndby

Yngre mand anholdt efter skuddrab


Brøndby


Forsiden lige nu

Se flere