Dokumentation: Blackstone - den tavse ejendomsgigant ønsker ikke at svare på spørgsmål

Ejendomsgiganten Blackstone var i byen sidste fredag. TV 2 Lorry opsøgte dem for at få et interview. Se hele mødet ovenover og læs hele Blackstones svar på den kritik de bliver mødt af fra mange lejere.

- Det føles intimiderende.

Sådan lyder det fra en repræsentant for ejendomsgiganten Blackstone, når TV 2 Lorry på deres mange lejeres vegne forsøger at stille spørgsmål om driften af de ejendomme, de har købt i Danmark.

Den amerikanske kapitalfond Blackstone har købt mindst 140 ejendomme i København og på Frederiksberg med hjælp fra den danske samarbejdspartner administrationsselskabet 360 North. De iværksætter typisk store renoveringer, de steder de overtager. Ifølge selskabets hjemmeside er deres motto: "Buy it, fix it, sell it" - Køb, renover, sælg. Mange beboere er bange for at der kommer huslejestigninger og at de risikerer at blive presset ud af deres lejlighed. Vi forsøgte at stille Blackstone nogle af de spørgsmål vi hører fra mange af de lejere, der bor i deres ejendomme, da de var i Danmark i fredags. Hvordan det gik kan du se i klippet ovenover.

TV 2 Lorry bragte onsdag aften et indslag om sagen. Se det herunder:

 

I forbindelse med indslaget modtog vi dette fælles svar fra 360 North og Blackstone:

Fælles svar fra Blackstone og 360 North:

- Vi kan forsikre alle vores lejere om, at vi er dybt engagerede i at være langsigtede og ansvarlige ejere af vores københavnske ejendomme nu og i de kommende år.

Vi er passionerede omkring at øge vores lejeres livskvalitet og bevare Københavns historiske ejendomme. Vores renoveringer forbedrer og sikrer Københavns smukke bygninger, så de kan være til glæde for både nuværende lejere og fremtidige generationer.

Vores højeste prioritet er vores lejere. De ønsker sikre boliger af høj kvalitet med professionel service, og det er præcist det, vi tilbyder. Blackstone og 360 North forpligter sig til det højeste niveau af service og professionalisme, og vi tror på åben, gennemsigtig og regelmæssig kommunikation med vores lejere.

Enhver renovering udføres naturligvis i overensstemmelse med alle gældende regler og love, og vi renoverer kun, når der er en god årsag. Eksempelvis når vi installerer et nyt og markant mere sikkert dørtelefonsystem på Vølundsgade på Nørrebro, fordi det gamle system ikke kunne kobles på bygningens nye lejligheder.

I København har vi både dedikerede teams af projektledere og specifikke viceværter for at sikre, at lejere kan komme i kontakt med os og adressere eventuelle problemer så hurtigt som muligt.

Som enhver udlejer kan forstå, kan der opstå enkelte uforudsete problemer, når man har 1.900 lejemål på tværs af over 140 ejendomme, men vi agerer altid hurtigt og effektivt for at løse eventuelle problemer.

Hvad angår husleje, kommunikerer vi altid helt åbent over for vores lejere. Og eventuelle ændringer er altid i tråd med den danske lejelov og i fuld overensstemmelse med markedsstandarder.

Vi forsikrer naturligvis, at ingen lejere vil eller kan blive presset til at forlade deres hjem helt i overensstemmelse med lejeloven."

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

turister nyhavn

play1,6 mia. kr. i sommerpakke: Især fire storbyer skal hjælpes

Teknologisk Institut, bioraffineringsanlæg

Roer og græs som proteinbar: Forskere vil skabe mad ud af bioaffald

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere