Blackstone-sagen fortsætter: Minister kaldt i samråd

Liberal Alliances minister Ole Birk Olesen er kaldt i samråd for at svare på spørgsmål om den amerikanske kapitalforvalter Blackstone Group, der har gjort sit indtog i hovedstaden.

The Blackstone Group.

Navnet tilhører den amerikanske kapitalforvalter, som for første gang kom på både politikere og borgeres læber i efteråret 2018, da fonden opkøbte en fredet bygning i København, hvis historiske ateliers på tagetagen kunne se frem til at blive omdannet til luksus-taglejligheder.

Siden har bevågenheden mod Blackstone kun vokset sig større, da flere medier, herunder TV 2 Lorry, kunne fortælle, at kapitalforvalteren havde opkøbt en række ejendomme på Frederiksberg, herunder 'Den Sønderjyske By', for omkring en milliard danske kroner.

Buy it, fix it, sell it

Også her er planen at modernisere byggeriet - og på den måde muliggøre at opkræve en højere husleje fra beboerne i ejendommen.

quote Det er stærkt bekymrende, for det vil ændre mulighederne for, at almindelige mennesker kan bo til leje i København.

Pelle Dragsted, Enhedslisten, MF

Blackstone, der er en af verdens største ejendomsinvestorer, er kendt for tilgangen buy it, fix it, sell it for på den måde at opnå størst muligt afkast for investorerne.

Men netop den tilgang strider grundlæggende mod de værdier, ejendomsmarkedet i hovedstaden hviler på, lyder kritikken fra folketingspolitikerne Pelle Dragsted og Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten.

- Det er stærkt bekymrende, for det vil ændre mulighederne for, at almindelige mennesker kan bo til leje i København, siger Pelle Dragsted til TV 2 Lorry.

 

Ole Birk i samråd

Derfor har politikerne bedt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget på Christiansborg om at kalde ministeren for samme område, Liberal Alliances Ole Birk Olesen, i et åbent samråd om sagen.

Samråd: Her er spørgsmålene til Ole Birk Olesen

Samrådet finder sted torsdag den 10. januar 2019, og her ønsker politikerne en drøftelse af ministerens holdning til Blackstones opkøb og fremgangsmetoder i håb om, at der kan ændres i lovgivningen.

Hvis det ikke sker, forsvinder billige udlejningsboliger i København, lyder det.

- Samrådet handler i første omgang om at høre, om ministeren deler den bekymring, som vi har, og i så fald hvad ministeren vil gøre ved den udvikling, siger Pelle Dragsted.

Beboer: Jeg håber, lovændringer kan redde andre i fremtiden

I 'Den Sønderjyske By' glæder Søren Berg sig over det kommende samråd.

På vegne af beboerne har han sammen med jurister og advokater kæmpet for at omstøde salget af ejendommen til den amerikanske kapitalfond.

Selvom det ikke er lykkedes - og at der fortsat ikke er udsigt til, at det vil lykkes - håber også han, at der bliver ændret i lovgivningen i området, så der ikke opstår lignende sager i Danmark i fremtiden.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det skal ske så sent i vores egen proces (i 'Den Sønderjyske By', red.), men måske kan nogle lovændringer redde nogle mennesker ude i fremtiden. Det håber jeg da, siger Søren Berg.

Vi dykker ned i historien om, at den amerikanske ejendomsgigant Blackstone i dag har købt den såkaldte

Enhedslisten vil samle politisk flertal

På Christiansborg håber Enhedslistens gruppe i Folketinget desuden, at flere partier vil gå sammen om at stramme lovgivningen.

- Jeg tror ikke, at der var mange, som havde forestillet sig, at vi skulle se de her globale kapitalfonde vælte ind på det københavnske boligmarked med det ene formål at tjene en masse hurtige penge.

- Derfor håber jeg virkelig, at vi kan samle et politisk flertal herinde for at få lukket for denne her manøvre, siger Pelle Dragsted til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere