Beboere efter boligsalg: "Blackstone vil have os ud"

Beboerne i en af de ejendomme Blackstone har opkøbt føler, at den amerikanske ejendomsgigants danske udlejer kæmper for at få dem ud.

Beboerne i en ejendom på Oehlenschlægersgade på Vesterbro blev overtaget af Blackstone for cirka halvandet år siden.

De oplever, at Blackstones danske samarbejdspartner 360 North, som administrerer ejendommen, egentlig helst så, at de flytter.

- Det er det, hele dealen handler om, det er at få os ud og renovere hele lejligheden og tjene kassen på den, siger Vibeke Nørlem Andersen til TV 2 Lorry. 

Beboerne har blandt andet fået et brev fra 360 North, hvor administrationsselskabet skriver, at de har tænkt sig at renovere lejligheden, og at der vil komme en huslejestigning.

I samme brev skriver 360 North, at de gerne vil høre fra beboere, der ønsker at flytte og at de administrerer 1.400 lejligheder i Københavnsområdet.

- Det er ligesom et vink med en vognstang om, at de vil have os ud, siger Vibeke Nørlem Andersen, som også bor i ejendommen.

Ask Bennetzen, som også bor i opgangen, forklarer at flere af beboerne har svært ved at klare de huslejestigningerne økonomisk.

- De har varslet en stigning på 1.000 kroner, det er mange penge for mange af beboerne, siger han. 

Se mere om hele sagen i videoen her. 

I en mail til TV 2 Lorry skriver 360 North, at de altid overholder lejeloven, og at brevet til beboerne udelukkende var tænkt som et tilbud.

Der står blandt andet: 

"Vi har fuld forståelse for, at renoveringsarbejde på den korte bane kan medføre gener over for lejerne. Derfor tilstræber vi altid en god og konstruktiv dialog med vores lejere, og naturligvis overholder vi lejeloven til punkt og prikke. Når vi gør vores lejere opmærksomme på, at de altid kan kontakte os med spørgsmål, eller hvis de ønsker en anden eller større lejlighed, er det altid ment som en venlig serviceoplysning" 

Beoerne forklarer også, at flere af lejlighederne i ejendommen bliver udlejet på midlertidig basis og at det medfører gener.

- Jeg har naboer, der har spurgt om vi er blevet til hotelejendom, fordi der altid står folk med kufferter der nede, siger Vibeke Nørlem Andersen.

- Det er selvfølgelig lidt mærkeligt, når man hver eneste dag i sin egen opgang kan møde et menneske, man ikke har mødt før, siger Ask Bennetzen.

I mailen skriver 360 North, at de ikke selv har stået for at udleje lejlighederne i opgangen:

"Vi har i den omtalte ejendom på Oehlenschlægersgade ikke stået for at udleje lejlighederne, men derimod overtaget ejendommen med de eksisterende lejere som beboere. Hvis vi bliver gjort opmærksomme på eventuelle problemer med nogle af disse, er det selvfølgelig noget, vi går videre med. Det gælder for samtlige af lejerne, at de skal opretholde den husorden, som er i ejendommen.”

De opfordrer beboerne til at henvende sig:

 "Det er ny viden for os, at nogle lejere er bekymrede, og det tager vi naturligvis meget seriøst. Vi vil altid gerne lytte til vore lejere, ligesom vi altid er interesserede i at indgå i dialog, så vi hurtigst muligt kan udbedre eventuelle problemer."


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre (2)

Snorre har hjulpet hjemløse siden han var 15 år: Nu indsamler han julegaver

20210412-183749-L-1600x1066we

Efter trusler fra borgmesteren: Udvalg lukker sag, men sender sidste kritik

Unknown

Når julefrokosten går galt: Her står akutberedskabet klar til at hjælpe

25_seconds

playOm natten fylder selvmordstankerne: BørneTelefonen mangler 300 frivillige


København


Forsiden lige nu

Se flere