Skytteforeninger: "Vi følger hændelsen i Albertslund tæt"

Skydeidrættens foreninger vil overveje stramninger, når undersøgelserne af Albertslund-skyderiet er færdige

Sikkerheden i landets skytteforeninger bliver i øjeblikket endevendt, efter at det i går kom frem, at den formodede gerningsmand til den afsindige nedskydning af en betjent hos Københavns Vestegns Politi havde sit våben netop fra en skytteforening.

 -Når der kommer en endelig rapport om hændelsesforløbet, må skydeidrætten i Danmark naturligvis undersøge, om der kan gøres yderligere for at øge sikkerheden uden at gå på kompromis med selve idrætten," siger John Hansen, formand for Dansk Skytte Union.

Den formodede gerningsmand, der tidligere i dag er blevet varetægtsfængslet i fire uger, var medlem af Rødovre Skytteforening. mandag aften kontaktede foreningen politiet, fordi et våben var blevet stjålet, og de gav i den forbindelse navnet på den mistænkte gerningsmand til politiet.

Manden havde ikke sit eget skydevåben og er altså mistænkt for at være den, der har stjålet et af foreningens våben.

Hvis man som medlem i en skytteforening vil skyde med sit eget våben, kræver det, at foreningens formand anbefaler, at man får våbentilladelse. Derefter kræver det godkendelse hos politiet, der bl.a. undersøger, om man har en ren straffeattest. Først derefter kan man købe sit eget våben og bruge det i skytteforeningen.

-Vi er meget berørte af den tragiske hændelse, og der er en tæt dialog mellem Rødovre Skytteforening, DGI Skydning og Dansk Skytte Union. Vi følger politiets efterforskning nøje og kan forstå, at det er politiets opfattelse, at foreningen har handlet efter gældende regler," siger Lars Høgh, der er formand for DGI Skydning.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik