Mindehøjtidelighed for dræbt politibetjent

Flere hundrede samlet til mindehøjtidelighed i Solrød Idrætscenter for at mindes Jesper Jul, som også var et samlingspunkt i karateklubben.

00:37

Video: TV 2

Foto: TV 2

1 af 2

Mange har brug for at sige farvel og mindes den 43-årige politibetjent Jesper Jul, som onsdag blev skudt foran politigården hos Københavns Vestegns Politi i Albertslund, da han skulle møde på arbejde.

Det er ikke kun blandt kollegerne, drabet har vakt stor sorg,

Jesper Jul var cheftræner i Tatakau Karate Klub i Solrød, og klubben - med formand  Lars Ljunggren i spidsen - holdt lørdag formiddag en mindehøjtidelighed for Jesper Jul i Solrød Idrætscenter. 

Læs også Dræbt politibetjent får statsbegravelse

Kort før klokken 10 var flere hundrede mødt op, fortæller Lars Ljunggren.

- Vi havde egentlig planer om at holde det i vores lille klub, men Jesper havde en enorm stor vennekreds, så vi besluttede at holde det i idrætscentret i stedet, siger Lars Ljunggren til TV 2 Lorry.

Formanden Lars Ljunggren har kendt Jesper Jul i syv år.  Det er Jesper Jul, som har trænet Lars Ljunggrens søn fra hvidt til sort bælte. og det var også Jesper Jul, som opfordrede Lars Ljunggren til at blive formand for karateklubben, selv om han ikke selv var karateudøver.

Ved mindehøjtideligheden, der varede fra klokken 10 til klokken 11, lagde blandt andre de mindste karateudøvere tegninger til Jesper Jul. 

Læs også Vestegnen samles i sorg: Fakkeltog for Jesper Jul

Desuden holdt Felix Ramø tale til ham. Felix Ramø var Jesper Juls mentor og har kendt ham i 33 år. Siden Jesper Jul startede i klubben som 10-årig. 

Inden mindehøjtideligheden sluttede vil der være et minuts stilhed.

Til sidst bukkede deltagerne af for Jesper Jul.  For at vise ham respekt -  bedste karateudøverstil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik