Gerningsmand stjal pistol fra skydeklub: Nu skal sikkerheden ses efter

Et nyt våbenråd skal se sikkerheden i skytteklubberne efter i sømmene, efter en mand stjal et våben fra netop en skytteklub og dræbte en betjent

Foto: TV 2 Lorry

Tirsdagens tragiiske skudepisode, der kostede den 43-årige polimand Jesper Juhl livet kan nu få betydningen for de nordjællandske skytteforeninger. 

Jeg synes, det er forfærdeligt at tænke på, at der er nogen, der har været ude og stjæle våbnet fra en skytteforening.

Dorthe Overgaard, skydeudvalgsformand hos DGI Nordsjælland

Den pistol der blev brugt ved drabet, var nemlig stjålet fra en lokalskytteforening, og for at undgå at den scenarie kommer til at gentage sig i fremtiden, vil man nu kigge sikkerheden efter i sømmene. 

Derfor vil man nu arbejde på at etablere et såkaldt våbenråd.

- Det går ud på, at Dansk Skytteunion, DGI, Jægerforbundet og Justitsministeriet sætter sig ned og kigger på de regler, vi har omkring våben, siger Dorthe Overgaard, skydeudvalgsformand hos DGI Nordsjælland. 

I forvejen er alle våben i dag registeret med serienumre, ligeså vel som at samtlige våben en gang om året bliver tjekket af den enkelte skytteforenings formand. 

- Jeg håber, vi kan blive ved med at have det idrætliv, og som vi er glade for. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at børn og voksne, der går til skydning, og de der ikke går til skydning, kan være trygge ved, hvad der foregår, siger hun. 

Læs også Mindehøjtidelighed for dræbt politibetjent

 Forfærdeligt at våbenet kom fra skydeklub

Dorthe Overgaard er som mange andre chokeret over drabet på Jesper Jul, men særlig chokeret er hun over, hvor gerningsvåbenet kom fra. 

- Jeg synes, det er forfærdeligt at tænke på, at der er nogen, der har været ude og stjæle våbnet fra en skytteforening, siger hun.

Dorthe Overgaard er en af dem, der har et indgående kendskab til de sikkerhedsforanstaltninger, der hver dag skal følges til punkt og prikke.

- Alle våbene skal være låst forsvarligt inde. Alle bestyrelsemedlemmer er politigodkendt, og hvis man som leder skal træne, skal man også være politigodkendt, siger hun. 

Alligevel lykkedes det gerningsmanden at stjæle en pistol og slå Jesper Jul ihjel. 

Han blev lørdag mindet i Solrød Idrætscenter, og en indsamling til Jesper Juhls børn rundede i dag 550.000 kroner. Han bliver begravet på fredag i Roskilde Domkirke. 

Læs også Indsamling sprænger rammerne: En halv million til Jesper Juls børn

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?