S-retsordfører: Fædre burde have handlet mod bander før

Bander bør bekæmpes over en bred front, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Fædre på Nørrebro burde have handlet langt før, hvis de kan stoppe bandekonflikten. Den har kostet tre mennesker livet og såret adskillige andre.

Det siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen. 

- Det er bekymrende, at disse fædre ikke er trådt i karakter langt tidligere. Som myndighed kan vi ikke alene løse denne konflikt. Det handler om, at man som forældre og pårørende tager et ansvar, siger Trine Bramsen.

Fædregrupper fra Blågårds Plads og Mjølnerparken på Nørrebro har ifølge flere medier aftalt våbenhvile i bandekonflikten. 

Fædre har længe forhandlet med nøglepersoner i Loyal To Familia og gruppen kendt som Brothas.

- Fædrene skal fortælle, at man stopper med at sprede utryghed blandt ganske almindelige borgere på Nørrebro. Hvis disse fædre har den magt, så skulle de være skredet ind langt tidligere, mener Trine Bramsen.

En far fortæller til Ekstra Bladet, at aftalen faldt på plads natten til søndag.

- Vi har talt med alle nøglepersonerne, og de har sagt, at de stopper i en måned. Det tror vi på, siger faren, som vil være anonym.

Hos Københavns Politi har den centrale efterforskningsleder ingen kommentarer til en våbenhvile.

Socialdemokratiet kræver kraftigere midler mod bander. Bandemedlemmer med rygmærker skal forbydes at samles. 

Sociale myndigheder skal straks orienteres, så de kan trække folk i sociale ydelser, mener Trine Bramsen. 

- Vi savner, at der går direkte information fra banderegistret til de sociale myndigheder. Så vi ved, hvem bandemedlemmerne er. Så vi kan trække dem i sociale ydelser, siger Trine Bramsen.

- Og ikke mindst så skal vi have bedre beskyttelse af vidnerne. Det er helt afgørende, at vidner tør gå til politiet.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, kalder det "udansk", at grupper aftaler at undlade vold og kriminalitet uden om politiet eller myndighederne.

- Det er et problem, når man i en retsstat som den danske ikke benytter sig af vores eget retssystem eller myndighedernes hjælp, siger Peter Kofod Poulsen.

- Hvis folk har kendskab til forbrydelser, der er begået, så kontakter man selvfølgelig politiet. Det er dejligt, hvis der ikke bliver skudt i gaderne. Men det burde være udgangspunktet i et land som Danmark. 

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik