Politiet fandt skarpladt pistol: Betjent kørt ned med knallert

Københavns Politi omringede torsdag aften Mjølnerparken på Nørrebro i en stor aktion mod bander.

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Københavns Politi slog hårdt til mod bander torsdag aften, da man omringede boligområdet Mjølnerparken på Nørrebro.

Her fandt man en skarpladt pistol og en kniv i en hæk.

Politiet anholdte syv personer, der var tæt på stedet, og tog dem med på stationen. DNA-prøver og fingeraftryk fra pistolen kan måske hjælpe politiet med opklaringen af sagen.

- De blev anholdt derude, fordi vi kender dem fra bandegrupperinger. Vi tager dem med for at være sikre på at tale med dem. Vi håber, at de tekniske beviser kan placere en gerningsmand, siger den fungerende leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, Lars Karlsen til TV 2 Lorry. 

Læs også Bandekonflikt: Fem fængsles - én løslades

Det er endnu uvist om pistolen har været i brug.

- Vi ønsker at sende et signal til bandemedlemmer og ikke mindst unge mænd, der måske går og overvejer at blive mere tilknyttet til disse voldelige grupperinger, at det har konsekvenser. Det er således direkte i fængsel, hvis man bliver taget i at have tilknytning til våben i det offentlige rum. Denne aktion bliver ikke den sidste. Vi vil ikke acceptere, at disse grupperinger forsøger at skabe områder uden for lov og ret, siger Lars Karlsen.

En person flygtede

Seks af de syv personer har man nu løsladt, mens en person forsøgte at flygte fra politiet på en knallert.

Under flugten kørte han en politimand ned med vilje. Betjenten blev ramt på knæet, men formåede alligevel at stoppe manden. 

Læs også Ekstremt mange skyderier: Her er der skudt i byen

Han er nu varetægtsfængslet i 11 dage og sigtet for vold mod tjenestemand, brugstyveri, narkokørsel og diverse færdselsforseelser.

Han blev efterfølgende kørt på skadestuen til tjek for hundebid.

Så sent som torsdag blev fem andre unge fra bandemiljøerne varetægtsfængslet i København. Sigtelserne drejer sig om hashsalg, våben og tyveri, og tre af disse var blevet anholdt i Mjølnerparken.

Også onsdag skete der varetægtsfængsling efter anholdelser i bebyggelsen. Det drejer sig om to mænd, der sigtes for at have forsøgt at dræbe en tredje med en serie skud i Rovsinggade.

Læs også Politiet om blodig bandekonflikt: 'Det er meget bekymrende'

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik