Mistænkt for afpresning af sexklinik - Politiet giver nu ultimatum

Københavns Politi opfordrer i alt tre efterlyste gerningsmænd til at melde sig til politiet inden fredag klokken 10.

Politiet leder lige nu efter en 22-årig banderelateret mand, som er mistænkt for afpresning af massageklinikker. 

Hvis han ikke melder sig selv, vil Københavns Politi offentliggøre både navn og billede af ham. 

Sådan lyder ultimatummet i dag fra ordensmagten. 

Afpressede sexklinikker 

I perioden fra den 24. april 2017 til den 8. maj 2017 blev der foretaget afpresninger, hærværk og brandstiftelse på seks sexklinikker på Frederiksberg og på Vesterbro i København.

Ved alle tilfælde er flere personer af udenlandsk herkomst kommet ind på stederne, hvor de med truende attitude, tale og kropssprog afleveret en seddel, hvorpå der var skrevet enten LTF eller Loyal To Familia, samt et telefonnummer, hvortil ejeren skulle ringe inden 24 timer, såfremt stedet ikke skulle lukkes eller ødelægges.

I fem ud af seks tilfælde er der efter nogle dage blevet knust vinduer på stedet med brosten. I yderligere to tilfælde er der påsat brand med brandbare væsker. Brandene er dog er blevet slukket inden de har udviklet sig til resten af ejendommene.

I forbindelse med efterforskningen er der varetægtsfængslet tre personer – alle med tilknytning til banden LTF.

Politiet søger forsat en 22-årig medgerningsmand, som også kan relateres til LTF. Der er lavet søgning efter denne 22-årig medgerningsmand, men uden resultat.

Leder yderligere efter to personer

Københavns Politi leder ligeledes efter to personer, der har været involveret i episoder med knivstik. 

- Det er afgørende for os, at gerningsmændene bliver stillet til ansvar for deres handlinger, og hvis de ikke selv kan finde ud af at melde sig til politiet, så må vi søge hjælp hos befolkningen, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for Organiseret kriminalitet.

Det drejer sig blandt andet om et overfald fredag den 14. juli 2017 kl. 17:56 på Frederikssundsvej, hvor tre personer ankommer i en gråbrun Nissan Qashqai. De henvender sig til en mand, der bliver stukket med en knivlignende genstand i venstre lår og venstre balle. Herefter bliver han sparket og trampet i hovedet. 

To af de tre gerningsmænd er allerede anholdt. Den sidste 24-årige gerningsmand søges fortsat af politiet, og han er vidende om, at han er efterlyst.

Knivstikkeri på Frederiksberg

I forbindelse med et slagsmål mellem to grupperinger onsdag den 12. juli 2017 omkring kl. 16:50 på Munkensvej, 2000 Frederiksberg, blev en person stukket med hvad politiet formoder var en kniv. Den forurettede blev ramt med et stik i brystet, hvilket resulterede i en punkteret lunge.

Politiet er bekendt med identiteten på gerningsmanden – en 23-årig mand af marokkansk afstamning. Han er efterlyst og forgæves søgt på diverse aktuelle adresser.

- Politiet har brugt megen tid – og så sent som i dag – søgt efter de tre efterlyste personer, men desværre forgæves. Vi har i flere tilfælde talt med pårørende, men vi har endnu ikke kunnet lokke de tre personer frem i lyset, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190304-100858-7-1920x1279we

Politi beder offentligheden om hjælp i søgning efter 43-årig: ”Vi har ikke flere steder at lede”

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere