Knivstik og skyderier: Her opretter politiet visitationszone

Københavns Politi opretter en visitationszone på Nørrebro og i Husum.

Visitationszonen oprettes dagen efter, politiet fandt en skarpladt pistol i en hæk på Haraldsgade på Nørrebro.

Her kan du se politiets billede af visitationszonen. Foto: Københavns Politi

1 af 2

Nørrebro, Brønshøj, Tingbjerg og Husum omkranses indtil den 3. august af en visitationszone, oprettet af Københavns Politi.

Det sker som reaktion på den seneste tids eskalering i bandekonflikten mellem forskellige grupperinger i København.

Siden 12. juli har vi haft fem alvorlige hændelser med knivstikkerier og skyderier i det her område. 

Peter Dahl, ledende politiinspektør fra Københavns Politi

Det vil sige, at politiet i den periode har ret til stikprøvevis at stoppe folk på gaden eller i deres biler. Her må de undersøge folks kroppe, tøj, andre genstande og køretøjer uden at have nogen særlig grund.

- Siden 12. juli har vi haft fem alvorlige hændelser med knivstikkerier og skyderier i det her område. DDet er på den baggrund, at vi nu giver politiet endnu et værktøj til at bekæmpe den her bandekriminalitet, siger ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi til Ritzau. 

Læs også Professor: Langvarige visitationszoner kan give bagslag

Ifølge politiet er der ingen tvivl om, at banden Loyal to Familia, LTF, står på den ene side i bandekonflikten. Det er mere uklart, hvem de slås imod.

- LTF må på en eller anden måde være i krig med nogle andre grupperinger. Hvem der hører til hvor og hvorfor, det er rimelig komplekst og indgår som en del af vores efterforskning, siger Peter Dahl.

Målet med visitationszonen er at skabe tryghed for borgere i området ved at forhindre, at personer bærer eller besidder våben.

- I og med at vi ser så mange skyderier og knivstikkerier, må der være en masse bandemedlemmer, der bevæger sig rundt i det her område med skydevåben eller knive.

- Visitationszonen giver os en mulighed for at tage fat i dem og finde ud af, om de skulle være bevæbnet, siger han.

Læs også Meldinger om skud: Politiet finder skarpladt pistol i hæk

Læs også Først var der ingen tegn: Nu gransker politiet skudhul på Nørrebro

En voldelig uge

Københavns Politi forklarer visitationszonen med mange voldsepisoder de seneste par uger:

Disse knivstik og skyderier har der været siden den 12.:

  • Visitationszonen oprettes dagen efter, der blev meldt om skud på Haraldsgade på Ydre Nørrebro. Politiet fandt efterfølgende en skarpladt pistol i en hæk ikke langt derfra. Pistolen er det eneste, som politiet har at gå efter.
  • Få dage forinden var der også meldinger om skyderi på Mimersgade og Midgårdsgade på Nørrebro. Heller ikke her har politiet meget at gå efter, men et skudhul i vinduet til en kaffebar på Heimdalsgade kan have sammenhæng med det mulige skyderi, fortalte politiet. 
  • Derudover blev en 19-årig mand fredag aften stukket ned på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter. En person er blevet anholdt for overfaldet, men politiet mener, at yderligere to personer var involveret.
  • Torsdag i sidste uge truede en mand politiet med en pistol på Thoravej i Københavns Nordvestkvarter. Politiet råbte en sovende mand af. Han reagerede ved at trække en pistol, hvorefter politiet affyrede skud og ramte manden i hoften.
  • Onsdag blev politiet kaldt ud til to forskellige knivstikkerier i København på Munkensvej på Frederiksberg og området omkring Voldparken og Koppelvænget ved Husum. To mænd blev ramt, men det var ikke alvorligt. Man har ikke fundet gerningsmændene.

Læs også Ung mand fængslet efter politiskud i København

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik