Hjælp til pressede politikredse: Politielevers praktik forlænges

Den praktiske tjeneste for en gruppe politistuderende forlænges undtagelsesvis for at hjælpe pressede politikredse.

Politiet skriver til de tre vakse borgere: "Gutter, hvis I læser med, skal I vide, at der ikke er nogen øvre aldersgrænse for at søge ind på Politiskolen." Foto: Nordsjællands Politi

Bandekonflikten sætter i øjeblikket sine spor i de sjællandske politikredse.

Indsatsen mod den aktuelle bandekonflikt har de seneste uger betydet store omprioriteringer for Københavns Politi og de øvrige sjællandske politikredse. 

Læs også Bandehotline er en succes

Derfor har Rigspolitiet og Politiforbundet nu besluttet at forlænge den praktiske tjeneste for en gruppe politistuderende. Det skriver justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Den forlængede praktiske tjeneste er vedtaget undtagelsesvis og medfører, at de politistuderende, der eller skulle retur på Politiskolen i henholdsvis starten af september og december 2017, nu skal være i praktisk tjeneste i yderligere tre måneder.

Det her er en god midlertidig løsning, der sikrer, at vi nu sender betjente ud på gaden i stedet for at sidde på en skolebænk

Søren Pape Poulsen (Kons.), Justitsminister

- Vi forlænger også den praktiske tjeneste for en gruppe politistuderende. Det her er en god midlertidig løsning, der sikrer, at vi nu sender betjente ud på gaden i stedet for at sidde på en skolebænk, siger Justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.), som samtidig anerkender, at det er en presset tid for politiet. 

Læs også Politiet bruger forsvarets helikopter i luften over Nørrebro

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at dansk politi i disse år er hårdt spændt for. Og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få løst den udfordring. Det er blandt andet derfor, vi nu uddanner flere betjente, og senest har indledt et samarbejde med forsvaret, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Jeg har aldrig lagt skjul på, at dansk politi i disse år er hårdt spændt for.

Søren Pape Poulsen (Kons.), Justitsminister

Praktisk sikrer initiativet cirka 70 ekstra betjente i politikredsene fra september til november 2017, mens tallet ventes at stige til op mod 200 i perioden fra december 2017 til februar 2018.

Initiativet afvikles inden for Rigspolitiets økonomiske ramme, ligesom det ikke påvirker mulighederne for at optage nye politistuderende. 

Læs også Først fakkeltog: Så to skudanmeldelser på en aften

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik