Berygtet bande skaber utryghed omkring Krakas Plads

Banden Loyal to Familia har indtaget en legeplads i et boligkvarter på Ydre Nørrebro. Bilræs, trusler og hærværk er blevet en del af hverdagen. Men nu har beboerne fået nok.

Det var egentlig meningen, at Krakas Plads skulle være et dejligt sted at lege for de lokale børn på Ydre Nørrebro, da den i 2014 blev lukket af for trafik. Men i dag er der ingen børn.

I stedet er pladsen blevet et tilholdssted for bandemedlemmer fra Loyal to Familia. Sporerne efter banden er tydelige, da der med spraymaling er skrevet ”LTF – til døden” på en skateboardrampe, mens et overvågningskamera er blevet ødelagt.

Her sælger bandemedlemmer ifølge naboerne narkotika, ligesom de sammen med en yngre drengebande er til stor gene i området.

- De er her til langt ud på natten, og folk kan simpelthen ikke sove, fordi de larmer virkelig meget, når de holder hernede. De hænger ud ved vores opgange og har sågar sneget sig ind i nogle af opgangene. De tisser i vores kælder. Og så har de en skræmmende adfærd, når folk prøver at gå forbi, siger formanden for den lokale ejerforening på Sigynsgade, Martin Hansen, til TV 2 Lorry.

Samtidig kører bandemedlemmerne ræs på den tilstødende Sigynsgade, klods op og ned af en lokal daginstitution.

- Man kan jo ikke lade være at tænke på, hvis et lille barn eller andre træder uforvarende ud på kørebanen. For det kan de jo ikke nå at tage højde for i den fart, siger en anden beboer René Mathiasen.

Michael Hansen, der er formand for den lokale ejerforening på Sigynsgade, nægter at give op.
Michael Hansen, der er formand for den lokale ejerforening på Sigynsgade, nægter at give op.
Foto: Jens Jacob Juulsager

Lokal politimand overfaldet

Problemerne nåede for nylig et nyt klimaks, da en beboer, der er ansat i politiet, blev overfaldet. Det har øget utrygheden.

- Der er flere af de kvindelige beboere, der siger, at de simpelthen går en anden vej om aftenen. Belysningen er også lidt dunkel, så i de mørke tider er det ikke et sjovt område, siger Martin Hansen.

I slutningen af juni gav 70 beboere udtryk for deres frustrationer ved et beboermøde. For ejerforeningen har savnet politisk handling med at oprette bump på vejen og øge gadebelysningen, lyder det fra formanden.

- Nu har de tilkendegivet, at der kommer til at ske noget her, fordi der er fokus på det. Men det er da ærgerligt, at folk skal i avisen og nyhederne, før der sker noget.

Vil drive banden væk med trafik

Nu har politikerne i borgerrepræsentationen altså fået øjnene op for problemerne.

Flemming Steen Munch fra Venstre har bedt Teknik- og Miljø-forvaltningen undersøge mulighederne for igen at åbne op for biltrafikken over Krakas Plads. Så det ikke længere er et sted, man kan hænge ud.

- Det er især Krakas Plads, der giver problemet. Det er der, man mere eller mindre skjult for nysgerrige blikke kan udfolde sine forskellige former for kvalitet. Pladsen gør det også sværere for politiet at komme ind, da Sigynsgade nærmest er en blind gade, siger Flemming Steen Munch.

Naboer sætter lejligheder til salg

Flere naboer til pladsen har sat deres lejligheder til salg og flytter væk fra problemerne. Men formanden for ejerforeningen nægter at lade banderne vinder kampen om Krakas Plads.

- Der er en del til salg i området, fordi folk har givet op. Jeg giver ikke op, det er ikke lige mig. Jeg vil hellere tage kampen, og det er også derfor, jeg er formand for ejerforeningen, så jeg kan gøre en forskel. Jeg tænker, de skal sgu da ikke have lov at vinde. Det er jo mig, der bor her, siger Martin Hansen.

Københavns Politi siger i dag til TV 2 Lorry, at de er opmærksomme på Loyal to Familias tilstedeværelse i området omkring Krakas Plads.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere