Bandekonflikt: Fem fængsles - én løslades

Seks mænd blev onsdag anholdt. Nu bliver fem fængslet.

00:30

Billede fra tirsdag, hvor der blev affyret skud en bil. Foto: alarm112danmark.dk

1 af 2

Københavns Politis operative specialafdeling har fået nok af de uroligheder der hersker mellem forskellige bande- og rockergrupperinger. Onsdag slog de til to steder i København og anholdte seks mænd i alderen 17 til 27 år. 

Torsdag eftermiddag er de seks anholdte fremstillet for Dommervagten i Københavns Byret. Her er fem ud af de seks blevet varetægtsfængslet. Det oplyser Lars Karlsen, fungerende leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Læs også Ekstremt mange skyderier: Her er der skudt i byen

Tre af mændene blev anholdt i Nørrebroparken.

- Det lykkes os at få fat i spælger og to af hans kompaner som agerede vagter, lyder det fra Lars Karlsen. 

To af dem er varetægtsfængslet i 13 dage. Den tredje, en 17-årig mand, er løsladt, men fortsat sigtet i sagen for hashsalg og vagtvirksomhed. 

De restende tre blev anholdt i Mjølnerparken.

- Vi har kørt en efterforskning og der har vi indentificeret to, som vi gerne ville have fat i. Dem anholdt vi i går i Mjølnerparken, siger Lars Karlsen. 

De to mænd er varetægtsfængslet i 20 dage. Den sidste mand kom tilsyneladende tilfældigt forbi i Mjølnerparkens mens politiet var tilstede. 

- Det så ud til, at han ikke ville tale med politiet. Derfor fik vi standset manden. Det viste sig, at han kørte på en stjålet motorcykel, og at han ej heller havde førerret til den. 

Det er ikke første gang, at manden bliver taget for brugstyveri. Derfor er han varetægtsfængslet i 11 dage.

Vil ramme banderne på alt

Københavns Politi vil sætte hårdt ind på den utryghedsskabende adfærd, fastslår Lars Karlsen. 

- Vi vil jo gerne beskytte hr og fru Danmark. Vi synes det der sket i Nordvest, det er uacceptebaelt. Og det sætter vi ind på på alle mulige måder. 

Læs også Mistænkt for afpresning af sexklinik - Politiet giver nu ultimatum

Politiet siger, at det er "helt åbenlyst", at særligt Nordvest-kvarteret i København i den seneste tid har været plaget af en konflikt i rocker/bande-miljøet.

Så sent som onsdag blev to mænd varetægtsfængslet efter en skudepisode på Rovsinggade. Mændene var blevet anholdt i Mjølnerparken og sigtes for at ville dræbe en person, der blev ramt i benet. I alt blev der affyret otte-ti skud ved hændelsen. 

Læs også Politiet anholder to mænd efter drive-by skyderi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik