Vision: Ballerups borgmester har ti fokusområder

De næste fire år skal Jesper Würtzen styre Ballerup. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

I Ballerup skaber vi fremtiden sammen

… sådan står der i visionen for Ballerup Kommune. Visionen hedder Vision 2029, og den blev vedtaget af en enig kommunalbestyrelse sidste år.

quote Der skal bygges mindst 600 nye boliger

Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup, Socialdemokratiet

Vision 2029 giver politikere, medarbejdere, virksomheder og borgere et pejlemærke for den videre udvikling af Ballerup Kommune – og altså også for mig som borgmester.

Visionen har et overordnet tema: ”Vi skaber fremtiden sammen” og så de fire undertemaer, der bygger videre på nogle af Ballerups styrkepositioner: ”Åben for nye idéer”, ”En stærk uddannelsesby”, ”En grøn by i balance” og ”En førende erhvervsby”. 

De konkrete fokusområder, der de næste fire år skal bringe Ballerup Kommune tættere mod Vision 2029, er:

 • Byudvikling: I byerne Ballerup, Måløv og Skovlunde er der store projekter i gang. Bymidterne skal være attraktive og danne rammerne om et godt fællesskab i vores kommune.
   
 • Boliger: Der skal bygges mindst 600 nye boliger, så Ballerup Kommune kommer med på hovedstadens udviklingsbølge.
   
 • Erhvervsudvikling: Mindst 1000 nye arbejdspladser i kommunen og ikke mindst udvikling af erhvervsområdet ved Kildedal Station.
   
 • Beskæftigelse: Vi skal holde fokus på den fortsatte lave ledighed og styrke mulighederne for uddannelse og efteruddannelse til de borgere, der er uden arbejde. 
 • Økonomi: Vi har en økonomi i balance, og det skal fortsætte, så der også i fremtiden er plads til investeringer.
   
 • Ældre og handicap: Mindst 40 nye plejehjemspladser de kommende år, og så skal vi fortsætte det gode arbejde i hjemmeplejen og på vores plejecentre og botilbud.
   
 • Dagtilbud: Vores vuggestuer og børnehaver skal forsætte den gode udvikling. Børnene skal have tryghed, oplevelser og udvikling i de første år, som er et vigtigt fundament til deres videre liv.
   
 • Skole og uddannelse: Vores folkeskoler skal blive ved med at tilbyde eleverne faglige udfordringer og har fokus på fortsat god trivsel blandt eleverne, så endnu flere unge får en uddannelse.
   
 • Natur og miljø: Ballerup ligger på grænsen mellem by og land. Vi skal styrke det grønne, have mere forskellig natur og en lavere CO2-udledning.
  • Kultur og fritid: Vi skal skabe endnu bedre forhold for vores foreninger og for uformelle fællesskaber, så flere deltager og er aktive – og vi skal have flere arrangementer i byrummene.

  Ovenstående er alt sammen noget, der skal bringe Ballerup Kommune tættere på Vision 2029, så Ballerup bliver et endnu bedre sted at bo, leve og arbejde.

  Ovenstående er en klumme skrevet af Jesper Würtzen

   

  Mest læst i dag

  Se flere

  Mest læst i dag

  Se flere

  Politik

  vote-helsignoer.jpg

  Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

  ond kø

  playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

  Pernille Skipper

  Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

  Bertel2

  Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

  Ballerup

  Forsiden lige nu

  Se flere

  På forsiden nu

  Se flere