Virksomhed passer medarbejderes børn hvis strejken rammer

IT-virksomheden Atea i Ballerup vil sørge for pasning af medarbejdernes børn, hvis de ansatte i kommunens daginstitutioner og skoler skal strejke.

Danmarks Lærerforening og Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund har tirsdag udsendt et massivt strejkevarsel.

quote Vi synes, det er vigtigt, at man som medarbejder både kan passe sit arbejde og sit privatliv.

Annette Otto, HR-direktør i Atea

Her er Ballerup en af de kommuner, der er udpeget til strejke.

Det har fået en af kommunens store it-virksomheder til at komme med en utraditionel udmelding - nemlig at medarbejdernes børn kan blive passet på arbejdspladsen. 

- Vi bliver omfattet af en mulig strejke, hvis den kommer. Vi har 900 medarbejdere her i Ballerup, og der er rigtig mange af dem, der pludselig ikke kan få passet deres børn. Vi synes, det er vigtigt, at man som medarbejder både kan passe sit arbejde og sit privatliv, fortæller HR-direktør Annette Otto fra Atea. 

Storkonflikten truer - det samme gør massive strejker over hele Hovedstadsområdet. Flere steder er man begyndt at forberede sig. Både blandt småbørnsforældre, gymnasieelever og private virksomheder.

Slik på mors og fars arbejde

It-virksomheden har allerede erfaring med børnepasning. Der er nemlig også brug for it-specialister ved skrivebordene i hverdagene mellem jul og nytår, hvor skoler og daginstitutioner typisk holder lukket.

Derfor har Atea i en årrække hyret unge mennesker ind til at passe og underholde medarbejdernes børn, så de ansatte har mulighed for at komme på arbejde og tage deres børn med sig.  

I dagene mellem jul og nytår sidste år kunne medarbejdernes børn således lege med virtual reality, lære om virus og hackerangreb, spise slik og se film i it-virksomhedens auditorium. 

- Der er rigtig mange børn, der synes, det er sjovt at se, hvad far og mor laver i dagligdagen. Vi har masser af historier om børn, der egentlig kun skulle med på arbejde en enkelt hverdag mellem jul og nytår, men så vil de pludselig med alle dagene, fortæller Annette Otto.

Ingen stress

En strejke kan tidligst træde i kraft den 4. april, og i Ballerup vil både pædagoger og lærere i så fald strejke. Men det er altså ikke noget, medarbejderne i Atea behøver ligge søvnløse over.

- Vi synes, det er vigtigt, at man både kan være en god medarbejder og et godt familiemenneske. Vi vil gerne sikre, at medarbejderne ikke skal være stressede. De skal være trygge ved tanken om, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem i den situation, der kan opstå, lyder det fra HR-direktøren. 

Fem kommuner i hovedstadsområdet er udpeget til strejke af Danmarks Lærerforening og Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund. Det drejer sig om Helsingør, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup og Nørrebro og Bispebjerg i København. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere