Vild trafikstigning på motorvejene

Vejdirektoratet melder om massiv vækst i motorvejstrafikken

Biltrafikken på de danske veje vokser - og på motorvejene mere end nogen andre steder. Det oplyser Vejdirektoratet i en ny opgørelse - den viser,at mens den samlede trafik i 2015 steg med 2,9 procent, så var væksten på motorvejene helt oppe på 6 procent.

Når motorvejstrafikken stiger, så hænger det ifølge Vejdirektoratet sammen med, at motorvejsnettet løbvende udbygges. Det flytter´en del af trafikken fra de mindre veje. Og faktisk er det en tredjedel af alle kørte kilometer i danmark, der køres på motorvejene, selbv om de reelt kun udgør to procent af vejnettet.

Da 2. etape af Frederikssundsmotorvejen mellem Ring 4 og Tværvej åbnede, førte det omgående til et trafikfald andre steder. På Ballerup Byvej er trafikken på hverdage faldet med 8.000 bilister i døgnet, oplyser direktoratet.

-Vi kan se på tallene, at trafikken på de danske motorveje fortsat stiger. Det understreger, at regeringens fokus på at investere i vejene er den rigtige vej at gå, og det vil vi prioritere, så snart der igen er luft i budgettet til det. Effektiv transport af personer og gods er vigtig for væksten og jobskabelsen i Danmark,” siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Selv om trafikken er markant stigende på motorvejene, så er der endnu ingen udsigt ti færdiggørelse af feks Hillerødmotorvejen. Og her har vi tidligere fortalt om den voldsomme trafikbelastning. Læs mere om de nordsjællandske motorveje her: De nordsjællandske motorveje er hårdt belastede.

 

 

 

 

Motorvejsnettet i Danmark

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere