Trick-basketstjerner med Guinnessrekorder: "Tro på din drøm"

To spillere fra det amerikanske baskethold Harlem Globetrotters delte ud af deres talent på Strøget, inden de i næste måned optræder i Ballerup.

Det ser nemt ud, når Cheese og Handles har basketbolden mellem hænderne - men det er det ikke.

quote Træning, træning, træning! Jeg ved, det lyder så kliché, men det er sandheden. Man skal bruge meget tid på sit håndværk for at blive den bedste til det.

Cheese, Harlem Globetrotters

De to herrer er spillere på det amerikanske baskethold Harlem Globetrotters, og de er eksperter i tricks med basketbold.

Faktisk har er de begge en plads i Guiness Rekordbog. Handles har scoret et mål på 18 meters afstand, mens han sad på sine knæ med ryggen til kurven - det er længere væk fra kurven end nogen anden. Cheese har sammen med sin makker scoret flest tre-point skud på et minut i verden.

Hvem er Harlem Globetrotters?

- Jeg siger det altid: Træning, træning, træning! Jeg ved, det lyder så kliché, men det er sandheden. Man skal bruge meget tid på sit håndværk for at blive den bedste til det, siger Cheese. 

Cheese, Handles og hele Harlem Globetrotters kommer til Danmark og optræder i Ballerup Super Arena den 2. maj, men de er lige nu i København for at give danskerne en forsmag på deres evner.

- Fansene er skønne i Danmark. De er meget  åbne, og de kender og elsker basketball. Og så elsker jeg også de danske vafler, siger Cheese.

Tre timers basketball - hver dag

Harlem Globetrotters er et over 90 år gammelt basketballhold, der er kendt for god underholdning og tricks, som man½ ikke troede var mulige. 

Handles' favorit trick er at sidde på jorden, mens nogen forsøger at stjæle bolden fra ham. En dreng blev udfordret af Handles på Strøget i København.

Se, hvordan det gik her:

Se, om Handles klarer at ryste en dreng af sig, mens han sidder på jorden.

Deres evner med en basketball er ikke bare kommet af sig selv: 

- I sæsonen fra december til juni spiller vi basketball hver dag i to til tre timer. Vi spiller over 250 kampe om året, og vi træner altid to timer før hver kamp. Når du vil være den bedste i verden, skal man bruge ekstratid, så vi har altid en basketball med os, siger Handles.

Tro på dig selv

De to basketstjerner lever det liv, som mange unge basket-talenter drømmer om. Deres råd til basketaspiranter er som følger: 

- Hvis du vil være lige så god som os, så tro på dig selv, siger Cheese og Handles fortsætter:

- Det er vigtigt, at du bliver i skolen og får din uddannelse. Tro på dig selv, og tro på din drøm. Du kan gøre lige det, du sætter dig for, hvis du arbejder hårdt, siger han.

Handles giver dig tre gode råd til, hvordan du bliver en basketstjerne selv.

De to vil gerne garantere et godt show den 2. maj:

- Fansene kommer til at se high flying slam dunks, fantastiske skud og fed komedie, men vigtigst af alt, så får I minder, der vil vare hele livet. Vi kommer til at have det så sjovt her i Danmark, siger Handles.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere