Tre vestegnskommuner hårdt ramt af indbrudsbølge: Nu øger politiet indsatsen

Selvom indbrud generelt er faldende, er tallet steget i tre kommuner på Københavns Vestegn.

Københavns Vestegns Politi har styrket politikredsens indbrudsgruppe i forsøget på at opklare flere indbrud. Samtidig beder politiet borgerne om hjælp.

I årets første ti måneder er antallet af indbrud steget i Københavns Vestegns Politikreds, når man sammenligner med samme periode sidste år, hvor antallet var historisk lavt.

Men lige nu går kurven den forkerte vej – og det skal stoppes.

quote Vi vil gerne have hjælp fra borgerne, for de er øjne og ører, som vi kan bruge ude i politikredsen.

Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi. 

- Antallet af indbrud i København Vestegsn Politi er for opadgående, og det ønsker vi at sætte en stopper for, siger Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Københavns Vestegens Politi styrker indsatsen og opfordrer borgerne til at hjælpe med den forebyggende indsats

Taskforce skal stoppe tyvene

Særligt i kommunerne Ballerup, Herlev og Gladsaxe er antallet af indbrud steget i år, og derfor styrker politikredsen nu dens indbrudsgruppe.

- Vi har dedikeret nogle medarbejdere i en gruppe - en taskforcegruppe, som kun har med indbrudssager at gøre. De sidder og kigger dybt ned i sagerne. Og vi har forankret det med en politileder, der har meget efterforskningserfaring, siger Claus Bardeleben.

Allerede nu efterforsker den forstærkede indbrudsgruppe flere større sager og har flere sigtede.

Blandt andet var det indbrudsgruppens efterforskning af flere indbrud, der gjorde, at politiet blev opmærksom på en gruppe østeuropæiske mistænkte tricktyve, hvoraf en nu er varetægtsfængslet.

Hjælp din nabo

I forbindelse med den styrkede indbrudsindsats opfordrer politiet samtidig borgerne til at tage aktivt del i indbrudsindsatsen.

quote Vi har dedikeret nogle medarbejdere i en gruppe - en taskforcegruppe som kun har med indbrudssager at gøre.

Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi. 

Politiet opfordrer blandt andet borgere til at holde øje med deres nabolag, gøre det sværere for indbrudstyve at komme ind i deres hus - for eksempel ved at gennemgå hus og have for redskaber, tyven kan bruge til at bryde ind.  

- Vi vil gerne have hjælp fra borgerne, for de er øjne og ører, som vi kan bruge ude i politikredsen. De er dem, der ved, hvad der sker i lokalområdet.

- Særligt hundelufteren, plejer jeg at sige, han har sin tur rundt omkring på nogle faste rute, og han kan se, der er noget mistænkeligt her ala 'sådan var det ikke i går, der er måske et eller andet her'. Det vil vi gerne have, at de ringer ind til os og fortæller, siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

- Det kan være mange forskellige ting. Det kan være, man finder små kviste, der er blevet placeret i indkørslen. Det kan være man ser nogle biler, der normalt ikke færdes i området. Det kan være personer, der stopper op og kigger lidt interesseret på boligerne i området. Ring og fortæl os det, for så kommer vi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere