Tre vestegnskommuner hårdt ramt af indbrudsbølge: Nu øger politiet indsatsen

Selvom indbrud generelt er faldende, er tallet steget i tre kommuner på Københavns Vestegn.

Arkivfoto Foto: Anders Debel Hansen/STF/Ritzau Scanpix

Københavns Vestegns Politi har styrket politikredsens indbrudsgruppe i forsøget på at opklare flere indbrud. Samtidig beder politiet borgerne om hjælp.

I årets første ti måneder er antallet af indbrud steget i Københavns Vestegns Politikreds, når man sammenligner med samme periode sidste år, hvor antallet var historisk lavt.

Læs også Forældre får bekymrende brev efter kriminalitetsbølge blandt unge

Men lige nu går kurven den forkerte vej – og det skal stoppes.

Vi vil gerne have hjælp fra borgerne, for de er øjne og ører, som vi kan bruge ude i politikredsen.

Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi. 

- Antallet af indbrud i København Vestegsn Politi er for opadgående, og det ønsker vi at sætte en stopper for, siger Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

02:10

Københavns Vestegens Politi styrker indsatsen og opfordrer borgerne til at hjælpe med den forebyggende indsats

Luk video

Taskforce skal stoppe tyvene

Særligt i kommunerne Ballerup, Herlev og Gladsaxe er antallet af indbrud steget i år, og derfor styrker politikredsen nu dens indbrudsgruppe.

Læs også Mand fængslet for tricktyverier mod ældre - tre efterlyses

- Vi har dedikeret nogle medarbejdere i en gruppe - en taskforcegruppe, som kun har med indbrudssager at gøre. De sidder og kigger dybt ned i sagerne. Og vi har forankret det med en politileder, der har meget efterforskningserfaring, siger Claus Bardeleben.

Allerede nu efterforsker den forstærkede indbrudsgruppe flere større sager og har flere sigtede.

Blandt andet var det indbrudsgruppens efterforskning af flere indbrud, der gjorde, at politiet blev opmærksom på en gruppe østeuropæiske mistænkte tricktyve, hvoraf en nu er varetægtsfængslet.

Læs også Københavnere oplever mindre kriminalitet – disse forbrydelser er på retræte

Hjælp din nabo

I forbindelse med den styrkede indbrudsindsats opfordrer politiet samtidig borgerne til at tage aktivt del i indbrudsindsatsen.

Vi har dedikeret nogle medarbejdere i en gruppe - en taskforcegruppe som kun har med indbrudssager at gøre.

Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi. 

Politiet opfordrer blandt andet borgere til at holde øje med deres nabolag, gøre det sværere for indbrudstyve at komme ind i deres hus - for eksempel ved at gennemgå hus og have for redskaber, tyven kan bruge til at bryde ind.  

- Vi vil gerne have hjælp fra borgerne, for de er øjne og ører, som vi kan bruge ude i politikredsen. De er dem, der ved, hvad der sker i lokalområdet.

Læs også Stjal dele fra luksusbiler: Politi anholder og sigter to mænd

- Særligt hundelufteren, plejer jeg at sige, han har sin tur rundt omkring på nogle faste rute, og han kan se, der er noget mistænkeligt her ala 'sådan var det ikke i går, der er måske et eller andet her'. Det vil vi gerne have, at de ringer ind til os og fortæller, siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

- Det kan være mange forskellige ting. Det kan være, man finder små kviste, der er blevet placeret i indkørslen. Det kan være man ser nogle biler, der normalt ikke færdes i området. Det kan være personer, der stopper op og kigger lidt interesseret på boligerne i området. Ring og fortæl os det, for så kommer vi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik