To smittede med Delta-varianten: Nu lukker Ballerup-plejehjem for besøg

En ansat og en beboer på et plejehjem er konstateret smittet med deltavarianten.

I knapt en måned vil det ikke være muligt at besøge beboere på Plejehjemmet Sønderhaven, der ligger i Ballerup.

Det skyldes, at en medarbejder og derefter en beboer på plejehjemmet er testet positive med den smitsomme coronavariant Delta.

Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor påbudt Ballerup Kommunes kommunalbestyrelse at lukke midlertidigt for besøg.

Det bekræfter Kåre Harder Olesen, der er 2. viceborgmester i Ballerup Kommune og fungerende formand for kommunalbestyrelsen for Venstre.

Det var en medarbejder på Plejehjemmet Sønderhaven, der først blev konstateret smittet med deltavarianten.

Derefter blev alle plejehjemsbeboere og ansatte testet igen, og her blev også en beboer konstateret smittet med deltavarianten.

Plejehjemsbeboere og ansatte landet over er blevet vaccineret mod corona, men det fremgår ikke, om de pågældende smittede på plejehjemmet var vaccinerede.

Lederen på Plejecenter Sønderhaven, Annie Andersen, siger til TV 2 Lorry, at plejehjemmet har helt styr på situationen og følger de gældende retningslinjer.

Besøgsforbuddet er midlertidigt og gælder fra den 4. juli frem til den 1. august.

I den periode vil det ikke være muligt at besøge plejehjemmets beboere, med mindre der er tale om besøg i kritiske situationer eller besøg fra den nærmeste pårørende til en beboer.

Selvom påbuddet gælder frem til den 1. august, kan det blive ophævet tidligere, hvis Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det er forsvarligt.