Teknikere træner i arbejdstiden: "De vejer mere end de skal"

En gruppe teknikere fra Radius Elnet fik for nyligt et tilbud om træning i arbejdstiden. Nu er de gået i gang med et tre måneder langt træningsforløb.

"Du kan da ikke komme igennem den dør der, kan du?" lyder det spøgende på vej til gården, hvor dagens træning skal til at gå i gang.

En større gruppe teknikere fra Radius Elnet i Ballerup fik nemlig for nyligt et tilbud fra deres chef. Tilbuddet lød på, om de ikke ville i bedre form gennem træning. Nu er 16 af dem gået i gang med et tre måneder langt træningsforløb.

quote Nogle af de her gutter de vejer mere end de skulle

Kirsten Christensen, chef for drift og vedligehold i Radius Elnet

Siden 1. september har teknikerne trænet sammen to gange om ugen, og onsdag er lig med boksetræning.

- Jeg kan jo godt se, at nogle af de her gutter, de vejer mere, end de skulle, siger Kirsten Christensen, der er chef for drift og vedligehold i Radius Elnet, til TV 2 Lorry.

Og arbejdet på elanlæggene er fysisk hårdt, så det kræver en god grundform.

- Så er det faktisk vigtigt, at man har en god energi og også kan komme rundt på opgaverne. Og så vidste jeg, at flere af medabejderne var interesserede i, hvis vi kunne lave noget for dem, siger Kirsten Christensen til TV 2 Lorry.

Væk fra kaffeautomaten

Kenneth Jensen er en af dem, som har takket ja til chefens tilbud. Og for ham passer det bedre at træne på job end i et almindeligt træningscenter.

- Jeg bor lige ved siden af et, og jeg har været medlem flere gange, men det bliver ikke benyttet. Det er det med arbejdstiderne, siger han til TV 2 Lorry.

Medarbejderne og arbejdspladsen betaler halvdelen af forløbet hver - og onsdagstræningen foregår i arbejdstid. Og det består også af andet end bare fysisk træning. Medarbejderne får mulighed for at få individuel sparring med coaches og en diætist, så de får hjælp til at lægge deres usunde liv bag dem.

quote I stedet for at du står inde ved kaffeautomaten og suger kaffe, så går du bare ned og træner i stedet for

Kenneth Jensen, tekniker i Radius Elnet

- I vores virksomhed har vi en sundhedsstrategi. Og vi har en holdning til, at vi gerne vil hjælpe vores medarbejdere med at have et bæredygtigt liv, hvor trivsel også er en del af det, siger Kirsten Christensen.

Tal fra Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at knap 40 procent af Region Hovedstadens arbejdspladser har et tilbud om motionsfaciliteter eller ugentlig motion i eller uden for arbejdstiden. Og træning i arbejdstiden fungerer godt for Kenneth Jensen, som nyder at dyrke motion med sine kolleger.

- I stedet for at du står inde ved kaffeautomaten og suger kaffe, så går du bare ned og træner i stedet for, med den der lille skare af flotte fyre, siger Kenneth Jensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Brystkræft

playOp til 58 dages svartid: Coronaen har givet store forsinkelser på brystkræftscreeninger

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere