Svend Åge var ensom - men så mødte han Mille på pizzeriaet

39-årige Mille har fået sig en ny ven i 94-årige Svend Åge. De mødtes på et pizzeria. Nu har Mille hjulpet Svend Åge med at få sat hans lejlighed i stand.

- Han sad der helt alene. Jeg tænkte bare, at det kunne være godt for ham at have nogen at snakke med. 

Sådan fortæller 39-årige Mille Løkken Schoop om sit første møde med 94-årige Svend Åge.

Det var på det lokale pizzeria i Ballerup, hvor hun sammen med sin søn ventede på noget mad. De spurgte, om de måtte sætte sig ved Svend Åges bord, og det var starten på et nyt venskab.  

De hyggesnakkede i ti minutter, og da maden var færdig, spurgte Mille, om Svend Åge ville have en ny ven. Han sagde ja, og de udvekslede telefonnumre.

Nogle gange kan venskaber opstå på uventede tidspunkter - og de kan vise sig at betyde alverden - det er historien her et skønt eksempel på: Mille og Svend Åge faldt i snak, mens de begge to ventede på deres mad. En snak, der hurtigt udviklede sig til en nært venskab - og et ønske om at hjælpe. Svend Åge er nemlig 94 - og har derfor lidt svært ved at komme på plads i sin nye lejlighed. Så Mille skrev en bøn på Facebook - en bøn, der blev det flere tusinde gange - og det har for alvor sat skred i tingene hjemme hos Svend Åge.

quote Næstekærlighed er vigtigt - det skal mine børn i hvert fald vokse op med

Mille Løkken Schoop, Ballerup

En skøn ven

Nu har Mille besøgt Svend Åge i noget tid, og hun har efter eget udsagn fået sig en "skøn, skøn ven".  

- Når vi er sammen, så griner og pjatter vi, og vi ser alt det positive i livet. Der er ikke noget negativt, når vi er sammen, fortæller hun til TV 2 Lorry. 

Ifølge Mille er Svend Åge ensom, og hun føler sig heldig over at kunne hjælpe ham. Men han beriger også hendes liv med meget glæde. 

- Jeg synes jo, det er forfærdeligt i dag, at ingen hjælper hinanden mere. Vi ved ikke, hvem vores naboer er. Næstekærlighed er vigtigt - det skal mine børn i hvert fald vokse op med, siger Mille Løkken Schoop. 

1.500 delinger på Facebook

I et Facebook-opslag fra forleden fortalte Mille om sit nye venskab med Svend Åge. Samtidig opfordrede hun sit netværk til at hjælpe Svend Åge med at ordne lidt småting i hans nye lejlighed - sætte lamper op, finde hoved og hale i hans tv-kanaler, pudse vinduer etc. Alt sammen noget som Svend Åge ikke selv er i stand til.

Opslaget er i skrivende stund blevet delt næsten 1.500 gange og har fået over 3.000 kommentarer. Og råbet om hjælp har givet pote. Flere hundrede har meldt sig på banen. 

- Jeg kan slet ikke følge med. Jeg har fået så mange henvendelser, at jeg ikke kan nå at svare på dem, og det er jeg rigtig ked af. Jeg må bruge et par dage på at svare på dem allesammen. Det er så fantastisk med alle dem, der har sat alt muligt til rådighed. Min telefon eksploderer jo fuldstændigt, siger Mille Løkken Schoop.

Allerede nu er der sket store fremskridt i Svend Åges lejlighed. Både Svend Åge og Mille er helt overvældede.

 - Jeg havde ikke i min vildeste fantasti forestillet mig, at det ville ske. Men jeg synes, det er en god sag. Mange ældre har ikke selv stemme til at råbe op og bede om hjælp fra andre, slutter Mille Løkken Schoop.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere