Stærk duo skal sikre dansk sejr i 100 km parløb i Ballerup

De to tidligere vindere af seksdagesløbet Michael Mørkøv og Lasse Norman stiller til start som par nr. 7. ved årets 100 km parløb i Ballerup.

Det danske banecyklingpublikum har haft et rigtig godt år i 2018.

Så godt, at Danmark indtil videre har vundet samtlige World Cup parløb i sæsonen, senest i weekenden da Casper Folsach og Julius Johansen sikrede danske guldmedaljer i London foran Storbritanien og Spanien. 

Forventningerne er derfor ualmindeligt store til årets 100 km parløb d. 28 december i Ballerup, hvor Michael Mørkøv og Lasse Norman stiller til start som par nr. 7. og skal prøve at indfri forventninger over for det danske publikum. 

Fuld af titler 

Michael Mørkøv og Lasse Norman har begge et mildt sagt glimrende CV, når det gælder banecykling. Mørkøv har i mange år vundet det københavnske seksdagesløb med sin mangeårige følgesvend Alex Rasmussen, og Lasse Norman er tidligere OL-guldvinder i den alsidige cykeldicilplin omnium. 

Sammen har de to ryttere også formået at vinde seksdagesløbet i Ballerup foran konkurrenterne. Første gang Mørkøv og Norman kunne træde sammen øverst på sejrsskamlen var i 2013, og i 2017 kunne de igen gentage bedriften. Parret har derfor et særdeles godt kendskab til hinanden, når de stiller til start i 100 km parløbet. 

- Det er altid specielt at køre på hjemmebane i Ballerup. Nytårsstævnet med 100 km parløbet har udviklet sig til virkelig at være en stor og festlig aften. En fyldt hal og Lasse som makker. Det bliver ikke meget bedre, siger Michael Mørkøv. 

Stærk konkurrence 

Foruden Michael Mørkøv og Lasse Norman kan publikummet i Ballerup også glæde sig til at se Casper Folsach og Julius Johansen i aktion, der netop sejrede ved World Cup stævnet i London. De stiller op som par nr. 2. 

Dermed er der lagt op til et nervepirrende opgør om VM- og OL-pladser blandt de stærkeste danske ryttere på en aften, hvor en stærk international konkurrence også kommer til at skabe intensitet i løbet. 

Blandt de stærke udenlandske konkurrenter er den erfarne Niki Terpstra og makkeren Pim Ligthard at finde, samt belgiske Jasper Stuyven og danske Mads Pedersen. Den komplette startliste offentliggøres i denne uge. 

På dagen uddeler Danmarks Cykle Union i øvrigt priserne for årets cykelrytter og årets talent. 

Fakta om par nr. 7

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere