Sosu-Andreas viser med glæde coronapasset, men fagforbund har sine betænkeligheder

En række kommuner har besluttet, at deres ansatte skal vise coronapas, når de møder på arbejde. Et tiltag der er blevet taget godt i mod blandt medarbejderne, men som fagforbundet har sine overvejelser omkring.

Når kommunalt ansatte møder ind på arbejde i en række kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde, skal de fremvise et gyldigt coronapas.

Det gælder blandt andet Andreas Brøsen, der arbejder i Ballerup Kommunes hjemmepleje. I weekenden skulle han for første gang vise coronapas, før han kunne tage ud til kommunens ældre borgere.

quote Nogle synes, at det er frygteligt besværligt og et udtryk for overvågning.

Tina Græsted, formand, FOA SOSU.

Fra og med i fredags skulle alle ansatte i Ballerup Kommune nemlig vise coronapas - og særligt skærpede regler gælder for hjemmepleje, plejecentre og bosteder.

- Jeg tog jo bare appen frem, og så viste jeg den, og så blev det noteret. Så blev jeg spurgt, om jeg ville oplyse, om jeg var vaccineret, og det ville jeg jo gerne, for så behøver jeg ikke at vise coronapasset hele tiden, siger Andreas Brøsen, der ud over at være social- og sundhedsassistent også er tillidsmand for sit område.

Kan føre til opsigelse

Hvis medarbejderne i Ballerup Kommune ikke vil vise coronapas, kan det - ifølge reglerne, som fremgår af et brev til kommunens medarbejder - føre til opsigelse og bortvisning.

Andreas Brøsen forventer dog ikke, at det ender sådan.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der arbejder i sundhedsvæsenet, der er så skeptiske, at de vælger at gå helt derud, siger han.

Ballerup Kommune er dog klar over, at medarbejderne lige skal vænne sig til den nye ordning, og vil derfor gå lempeligt til værks den første uges tid.

quote Hvis det er nogle af medarbejderne, der skal rende rundt og lege politibetjent, så kan jeg godt forestille mig, at der kommer konflikter.

Tina Græsted, formand, FOA SOSU.

Fagforbund: Delte holdninger

Ballerup Kommune er langt fra den eneste kommune i vores sendeområde, hvor medarbejderne skal fremvise coronapas. Også København, Halsnæs, Vallensbæk, Egedal og Lyngeby-Taarbæk kommuner har besluttet at indføre det.

Samtidig arbejder en lang række kommuner på at indføre krav om coronapas.

Og ifølge FOA, der organiserer sosu'erne, har medlemmerne delte holdninger til coronapasset. Det fortæller Tina Græsted, der er formand for FOA SOSU.

- Nogle synes, at det er frygteligt besværligt og et udtryk for overvågning, men vi har også kolleger, der er bange for at blive smittet på deres arbejde, som synes, at det er rigtig vigtigt, at de kan gå sikkert og sundt på arbejde, siger hun til TV 2 Lorry.

Bakker op - trods betænkeligheder

Og fra Fagforbundet er der opbakning til coronapas, så længe den påkrævede testning kan foregå i arbejdstiden.

- Jeg tænker, at sådan som verden ser ud lige nu, og da vi jo helt klart er imod tvangsvaccinering, så er der jo ikke ret mange andre muligheder for at sikre, at risikoen for, at dem der kommer på arbejde bliver smittet er så lille som muligt, siger Tina Græsted.

Tina Græsted kan dog godt være nervøs for, at der kan opstå problemer, hvis det er medarbejderne selv, der skal tjekke hinanden - for eksempel i weekender, hvor der, ifølge hende, ofte ikke er ledere til stede.

- Hvis det er nogle af medarbejderne, der skal rende rundt og lege politibetjent, så kan jeg godt forestille mig, at der kommer konflikter, siger hun.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik