Skud ved Ballerup er kun rettet mod snu krager og skader

Hører du skud ved Hjortespring Golfklub her til formiddag, så tag det bare roligt. Det er kun krager og skader, det går ud over.

Her til morgen fik vagthavende ved Københavns Vestegns Politi to opkald fra bekymrede borgere fra området ved Klausdalsbrovej i Ballerup.

- Folk har ringet ind til os og sagt, at der bliver skudt i området. Så nu sendte jeg et beroligende tweet ud, siger Brian Holm, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi. 

quote Der bliver jævnligt reguleret krager i vores område, men folk har måske været tidligt oppe i det gode vejr og er blevet urolige.

Brian Holm, vagtchef, Vestegnens Politi

For der er ikke noget at være nervøs for, skudene er nemlig kun rettet mod krager og skader. 

- Der bliver jævnligt reguleret krager i vores område, men folk har måske været tidligt oppe i det gode vejr og er blevet urolige, siger Brian Holm.

Kragerne bliver reguleret, som det kaldes, fordi tilstedeværelsen af mange krager i et område går ud over andre dyr. De spiser andre fugles æg og kyllinger, og de napper også harekillinger.

Sidste jagt i år

Siden solopgang har Jens Roelsgaard og tre andre jægere været ude i området ved Hjortespring Golfklub for at skyde krager og skader. De har helt efter reglerne varslet politiet om jagten. 

I dag har de skudt en tre, fire stykker. 

- Kragefugle er snu, så de smutter, så snart de ser os. Man skal stå rigtig meget stille. De må slet ikke kunne se os, siger jæger Jens Roelsgaard.

Fra februar måned og til midt i april er det tilladt at regulere kragefuglene, og holdet af jægere har været ude otte eller ni gange og skudt omkring 16 krager og 20 skader. 

- Det er sidste gang, vi er ude i dag, for man må kun regulere frem til 15. april, siger Jens Roelsgaard.

Han fortæller, at de er færdige senest klokken 11.00 i dag, for det gode vejr har fået mange golfspillere til at stå tidligt op. 

- Sikkerheden kommer først, så vi stopper nok før tid, siger Jens Roelsgaard.

De døde krager og skader bliver nu frosset ned, og så bliver de senere tøet op og brugt til at træne hvalpe i at gå på jagt. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Eremitageslottet biler

Naturstyrelsen har fået nok af bilister - lukker af ved populært slot og flere skovområder

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere